SPERRET AV OMRÅDE: 
Et større område rundt Stortorvet i Oslo sentrum var sperret av søndag morgen. Politiet fikk melding rett over klokka 04 om en mann som hevdet han har en bombe i bilen.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
SPERRET AV OMRÅDE: Et større område rundt Stortorvet i Oslo sentrum var sperret av søndag morgen. Politiet fikk melding rett over klokka 04 om en mann som hevdet han har en bombe i bilen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Mann hevdet han hadde bombe i bilen i Oslo sentrum

Bombegruppa rykket ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo opplyste klokka 04.30 at en mann i 40-åra hevdet han hadde en bombe i bilen i Oslo sentrum.

Bombegruppa rykket ut - og først klokka 07.20 kunne Oslo-politiet opplyse om at det ikke var gjort noen funn i bilen.

- Da er situasjonen på Stortorvet avklart. Ikke gjort funn av bombe el. annet i bilen. Sperringene oppheves, opplyser politiet søndag morgen.

Avsperret De oppsiktsvekkende meldingene kom bare timer etter en skyteepisode på et utested bare noen hundre meter unna.

- På Stortovet har vi kontroll på en mann, som hevder han har en bombe i bilen sin. Vi har sperret av et område rundt bilen, skrev Oslo politidistrikt på Twitter.

Politiet ba folk respektere sperringene ved Stortorvet. Mannen ble sendt til avhør.

Vekter Politiet fikk melding om saken klokken 04.10, ifølge NTB. Bombegruppa var på plass klokken 5.40 og arbeidet pågikk til rett over klokka 07.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

- Vi har kontroll på både mann og bil, sa operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt.

- Mannen sier selv at det er en bombe i døra på bilen. Vi jobber nå på stedet og ber folk om å holde seg unna og respektere sperringene, sa  operasjonslederen.

Mannen satt i bilen da en vekter fra Bymiljøetaten oppdaget en lapp i vinduet. På lappen sto det at det var en bombe i bilen.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer