Mann hoppet ut av brennende hus

Tilstanden hans er alvorlig, men stabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 01.00 fikk politiet melding om en mulig eksplosjon i et trehus ved Krogstadelva i Nedre Eiker kommune.


- Innringeren hadde hørt en eksplosjon og oppdaget at det var full fyr i et av nabohusene. På bakken ved det brennende huset lå det en mann, sier operasjonsleder Morten Eriksson ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Noen få minutter etter var redningspersonalet på stedet. Beboeren, en mann i begynnelsen av 30-åra, hadde hoppet ut fra andre etasje, og var blitt alvorlig skadet. Han ble kjørt med ambulanse til Sykehuset Buskerud for behandling av røyk- og fallskader. Det skal ikke ha vært andre mennesker tilstede i huset.

- Han har pådratt seg blødninger i arm og lår, og har dessuten røykskader. Det bemerkes at tilstanden hans er alvorlig, men stabil. Mannen skal være ved bevissthet, opplyser Eriksson til Dagbladet.no.

Evakuerte naboer 

Redningsmannskapene fryktet for en stund at brannen skulle spre seg til den nærliggende bebyggelsen.

- Vi har fått bekreftet at huset er i full fyr, og evakuerer nå de nærmeste naboene, opplyser Eriksson til Dagbladet.no i halv to-tiden i natt.

Huset ble totalskadd. Brannvesenet fikk imidlertid raskt kontroll over brannen, og gjør seg nå ferdig med etterslokkingen.