KNIVDRAP: Politiet etterforsker drap etter funn i leilighet på Majorstua. Leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, sier de fortsatt ikke har noen pågrepne eller mistenkte i saken. Video/reporter: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Mann i 20-åra knivdrept i kollektiv på Majorstua: - Ble funnet av kamerat

Ingen pågrepet eller siktet. - Fornærmede skulle møte på jobb klokka 09.00 i dag. Han møtte ikke opp.

En ung mann i 20-åra ble mandag funnet drept i en leilighet på Majorstua i Oslo. Politiet har ennå ikke pågrepet eller mistenkt noen for det som betegnes som et knivdrap. De vet heller ikke når mannen ble drept.

- Vi er fortsatt i en innledende fase, og vi har gjennom dagen jobbet med å fastslå med større sikkerhet hva vi står overfor. Vi har også gått ut tidlig med informasjon om saken om dødsfall og etterforskning av mulig drap, sier leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid.

- Vi står overfor en drapssak. Dette er en drapssak hvor vi per nå ikke vet hva som er årsaken og hvem som kan knyttes til hendelsen. Ingen er pågrepet eller mistenkt i saken.

Funnet av kamerat

Hun sier informasjonen fra åstedet er sentralt. Både krimteknikere og rettsmedisinere har vært på stedet.

- En obduksjon vil først skje i morgen, sier Metlid.

INGEN PÅGREPET: Store politistyrker var i dag på åstedet på Majorstua. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
INGEN PÅGREPET: Store politistyrker var i dag på åstedet på Majorstua. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Politiet har ventet med å gi informasjon om saken fordi de ikke var sikre på om det var et dødsfall. Det var en privatperson som meldte fra til helsetjenesten.

- Melder bor i leiligheten. Han tar kontakt med AMK og helse og varsler om at han kommer hjem og finner sin kamerat knivstukket og med skader. Han varslet helse som igjen varslet politiet.

Hun sier den drepte ikke er en person de kjenner fra tidligere og at det ikke finnes noen umiddelbar forklaring på hvorfor han ble drept. Hun sier politiet ikke har noen spesiell bakgrunnshistorikk på noen av de som bodde i kollektivet.

- Dette er personer som bor i leiligheten og jobber her i Oslo. Politiet vet per nå ikke noe om foranledningen for drapet, sier hun.

Politiet betegner leiligheten som åstedet.

Bodde i kollektiv

Hun sier den omkomne er en ung mann i midten av 20-åra.

- Han bor også i leiligheten, er norsk og jobber i Oslo.

Metlid forteller at det er snakk om et bofellesskap. Politiet har fått tak i alle tre, som har blitt avhørt som vitner i saken. Den avdødes nærmeste pårørende er også varslet.

Politiet sier drapet skjedde innendørs i en leilighet i førsteetasje i Arbors gate 2B.

- Vi ber likevel om observasjoner i tilknytning til leiligheten og den indre bygården. Men også området opp mot Majorstua skole ønsker vi observasjoner fra, sier hun.

LETEAKSJON: Store politistyrker er på plass på Majorstua etter at en person ble funnet død med stikkskader. Reporter: Trym Mogen / Video: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Hun sier de ønsker tips fra mandag morgen og fram til tidspunktet 12.15, og påpeker at det er et område der det bor mye folk, samtidig som det er en skole like i nærheten.

- Vi fokuserer på morgentimene, men også timene i forkant er viktige, og all informasjon er viktig for politiet.

Dødstidspunktet er ennå ikke fastslått, og politiet gjennomgår også fornærmedes bevegelser. De fokuserer først og fremst på mandag morgen fram til 12.15, da han ble funnet, og natt til mandag.

- Avdøde skulle ha møtt på jobb klokka 09.00 i dag. Han møtte ikke opp på jobb, sier Metlid.

Dagbladet følger pressekonferansen!

Store styrker

Politiet fikk 12.15 mandag ettermiddag melding om en skadd person funnet i en leilighet på Majorstua i Oslo. De rykket ut kort tid etter med store styrker, og personen ble like før klokka 13.00 bekreftet død.

Hendelsen ble gjennom dagen betegnet som et mistenkelig dødsfall, og politiet hadde tidligere i dag ingen mistenkte eller siktede i saken.

Samtidig satte de i gang en stor politiaksjon som involverte politifolk væpnet med autmatvåpen på jakt etter en mulig gjerningsperson, samt rundspørring og dørbanking hos en rekke naboer i området.

Politiet har imidlertid vært sparsommelige med opplysninger og hva slags skader den omkomne hadde og hva de mener om hendelsesforløpet.

Saken oppdateres