Mann i 20-åra knivstukket i mage, side og rygg i Trondheim sentrum. Ble kjørt til sykehus av en kompis

Knivstukket av to gjerningspersoner i sentrum like før 01.00 i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 20-åra ble natt til søndag like før klokka 01.00 knivstukket av to gjerningspersoner i Trondheim sentrum.

Mannen ble alvorlig skadd etter å ha blitt stukket gjentatte ganger i overkroppen, i magen, siden og i ryggen, men skal være utenfor livsfare.

Det var en kamerat av den fornærmede som kjørte mannen i 20-åra til St. Olavs hospital i sin egen personbil, ifølge politioverbetjent Wenche Johnsen.

På sykehuset ble han hasteoperert.

Politiet forsøker nå å få klarhet i hva som var foranledningen til knivstikkingen, som per nå ser ut til å ha vært motivert av en uenighet mellom to parter som ikke hadde noen kjennskap til hverandre før selve knivstikkingen.

Politiet har pågrepet to gjerningspersoner etter hendelsen, en mann i 20-åra og en 16 år gammel gutt, begge av utenlandsk opprinnelse.

Politioverbetjent Wenche Johnsen forteller at politiet har en indikasjon på hvem av de to som knivstakk fornærmede, men vil ikke gå ut med informasjonen på nåværende tidspunkt.

- De to gjerningspersonene kom bort til en gruppe med flere personer som sto sammen i Nordre gate ved kanalen. Det oppstår en uenighet mellom de to gjerningspersonene og den andre gruppa, hvor mannen i 20-åra blir knivstukket, sier Johnsen til Dagbladet.

Den fornærmede er ifølge Johnsen etnisk norsk.

Hva uenigheten besto i, er uklart, ifølge politiet, som håper å få klarhet i motivasjonen i løpet av dagen.

- De to gjerningspersonene skal avhøres i dag, men den fornærmede og de to gjerningspersonene er totalt ukjente for hverandre. Dette er en alvorlig sak, sier Johnsen.

Politiet tok i natt beslag i en kniv de mener ble brukt i knivstikkingen, og foretok en rekke vitneavhør på stedet, samt tekniske undersøkelser.