Mann i 20-åra omkom i drukningsulykke i Aust-Agder

Skal ha falt fra badebrygge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Agder fikk 16.30 i ettermiddag melding om en mulig drukningsulykke i Berse i Birkeland i Aust-Agder. Klokka 17.45 melder politiet at en mann omkom i ulykken.

Mann i 20-åra

- Det er en som har vært ute og badet og ikke kommet opp igjen. Vi vet ikke hvem eller hva som har skjedd, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Miriam Stausland til Dagbladet.

Hun forteller at folk på stedet kastet ut en redningsbøye til mannen uten at han fikk tak i den. Både nødetater og luftambulanse rykket til stedet.

- Brannvesenet begynte å søke på stedet, og fant ham fort under vannet. Livet hans stor dessverre ikke til å redde, sier Stausland.

Ifølge Fædrelandsvennen er den omkomne en flytkning fra Syria i midten av 20-åra.

Vedkommende var bosatt i Birkenes og var ute i vannet for å bade sammen med flere andre asylsøkere.

– Han skal ha hatt svært begrensede svømmeferdigheter, opplyser politiets innsatsleder på stedet, Hans Waage.

Kriseteam

Leder av Stiftelsen Sana, som driver asylmottaket på Birkeland, Arve Danielsen, sier til NRK at mannen ikke var tilknyttet asylmottak, men at mange av beboerne kjente han og var sammen med han da ulykken skjedde. Beboerne på asylmottaket får nå hjelp av et kriseteam.

- Dette er veldig trist. Det som skulle være en hyggestund for beboerne endte i en stor tragedie, sier han.

– Nå skal vi prøve å hjelpe beboerne så godt vi kan. Disse har opplevd nok tragedier i livet. Dessverre skjedde det igjen, sier Danielsen

Saken oppdateres