Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i 20-åra pågrepet etter at to menn ble funnet med alvorlige skader i Flekkefjord

To menn i 30-åra er sendt til sykehus. Politiet vet ikke hva som har skjedd og ber om bistand fra Kripos.

TO ALVORLIG SKADD: To menn i 30-åra med utenlandsk opprinnelse ble i natt sendt til sykehus. Det er for politiet uklart hva som har skjedd. Foto: Erik Thime / Avisen Agder / NTB scanpix
TO ALVORLIG SKADD: To menn i 30-åra med utenlandsk opprinnelse ble i natt sendt til sykehus. Det er for politiet uklart hva som har skjedd. Foto: Erik Thime / Avisen Agder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips eller bilde? Send til 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet): SISTE: I en pressemelding klokka 07.17 i dag melder politiet at en person er pågrepet.

Personen er siktet for å ha påført to personer alvorlige skader i Flekkefjord torsdag kveld.

- Det er en mann i midten av 20-åra, sier Vagle til Dagbladet klokka 07.30.

- Vi satte inn alle tilgjengelige ressurser for å få avklart hva vi stod overfor da det ble funnet to personer alvorlig skadet i Snerthammerveien i Flekkefjord. Vi har holdt alle muligheter åpne, og rundt klokken 06.14 fredag morgen ble en person pågrepet i Flekkefjord, sier seksjonsleder ved felles etterforskning i Agder politidistrikt, Leif Vagle.

Personen er siktet for å stå bak handlinger som førte til at to personer av utenlandsk opprinnelse nå ligger alvorlig skadet på sykehus i Oslo og Stavanger.

Ifølge Vagle vet ikke politiet om han har hatt en relasjon til de skadde.

- Har dere mistanke om at det kan være flere involvert?

- Vi kan ikke utelukke det, sier Vagle.

- Saken involverer tre menn med forskjellig nasjonalitet, sier politiadvokat Hellek Rue til Dagbladet klokka 09.08.

Han opplyser at politiet har avhørt vitner og at de fortsatt holder på med vitneavhør for å få et helhetlig bilde av hendelsesforløpet.

Alvorlig

Politiet betegner situasjonen som alvorlig og uavklart.

- Vi er på et tidlig stadium i etterforskningen, så vi har ikke det hele og fulle bildet av saken. Først når det er foretatt krimtekniske undersøkelser, avhør av vitner, den mistenkte og fornærmede, vil vi sannsynligvis kunne si noe mer om hendelsesforløp og motiv, sier Vagle.

De to personene ble fraktet til sykehus. Tilstanden for dem begge karakteriseres som alvorlig.

Politiet skriver i en ny pressemelding 05.40 fredag morgen at de har bedt om bistand fra Kripos i saken.

Utenlandsk opprinnelse

Vagle sier til Dagbladet klokka 06 fredag morgen at det er snakk om to menn i 30-åra av utenlandsk opprinnelse. Han ønsker verken avkrefte eller bekrefte om de er kjent for politiet fra tidligere saker.

Den ene ble i natt fraktet til Stavanger universitetssykehus, den andre til Oslo universitetssykehus, Ullevål. Begge ble i natt operert og tilstanden deres er fortsatt alvorlig.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags skader de har.

Vagle sier til Dagbladet at hendelsesforløpet i saken fortsatt er uklart.

- Vi har fortsatt alle teoriene åpne, sier Vagle.

- Tror dere at det kan ha skjedd noe kriminelt?

- Vi utelukker ikke det, sier han.

Uklart hendelsesforløp

Vagle sier at de regner med at Kripos vil ankomme Flekkefjord på morgenkvisten.

Politiet har satt inn alle tilgjengelige ressurser på saken og etterforsker nå hva som har skjedd, og om det er flere involverte i saken.

I pressemeldingen skriver Agder-politiet at de skal få bistand av Kripos med kriminaltekniske undersøkelser på stedet hvor de to skadde ble funnet.

- Vi har etablert et etterforskningsteam med egne krimteknikere og etterforskere, samt at vi har ulike operative tiltak i området, sier Vagle i pressemeldingen.

De to mennene ble funnet på utsida av sentrum av Flekkefjord. Hendelsesforløpet i saken er fortsatt uklart. Det er heller ikke klart om det er flere involverte i saken.

Kom inn med knivblad

Et vitne har i natt forklart til politiet at en person hamret på døra hans i Flekkefjord og ville inn seint torsdag kveld, skriver Fædrelandsvennen. Ifølge avisa har vitnet sagt at det kom inn en mann med synlige skader i ansiktet og et knekt knivblad i ryggen, skriver NTB.

Vitnet skal ha hørt hyling og oppfattet at en slåsskamp hadde funnet sted. Han skal også ha sett en person liggende i en grøft på utsida.

Ingen er pågrepet så langt.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media