Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i 20-åra pågrepet for eldrebedrageri i Oslo

Skal ha svindlet 89 år gammel dame for tusenvis av kroner. 

Bildet viser en mann i 20-åra som tar ut penger med fornærmedes kort hos en Kiwi-butikk i Oslo. Foto: Politiet
Bildet viser en mann i 20-åra som tar ut penger med fornærmedes kort hos en Kiwi-butikk i Oslo. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet har pågrepet en mann i begynnelsen av 20-åra, mistenkt for å ha svindlet en 89 år gammel kvinne. Det skjer etter at politiet tidligere fredag gikk ut med bilder av en mann i 20-åra som de mener står bak ugjerningen.

- Vi fikk gode tips av publikum, som førte til at vi kunne gå til pågripelse av det vi mener er rett gjerningsmann, sier politioverbetjent Audun Jevnaker i Oslo-politiet til Dagbladet.

Mannen ble pågrepet i en leilighet på Manglerud i Oslo fredag ettermiddag.

Hevdet han jobbet for GET og NRK

Det var onsdag 21. desember at en 89 år gammel kvinne ble utsatt for et bedrageri i sitt eget hjem på Ellingsrud i Oslo.

En mann ringte fornærmede og sa han var fra GET, og deretter fra NRK. Han fortalte at noe på GET-boksen og telefonen måtte repareres. Kort tid etter kom det en mann på døren og ble sluppet inn i leiligheten.

Etter å ha sett på GET-boksen, ba han om betaling på en slags kortterminal han hadde med seg. Fornærmede tastet koden på terminalen og mannen forsvant deretter med kortet og koden, opplyser politiet i en pressemelding.

Tappet for tusenvis av kroner

I løpet av få minutter ble kortet brukt ved tre forskjellige uttaksteder på østkanten i Oslo og tappet for flere tusen kroner.

Tidligere fredag gikk politiet ut med bilder av mannen, og ba publikum om tips om hvem personen kunne være. Det tok ikke lang tid før taktikken gjorde utslag.

I ettermiddag gikk politiet til aksjon mot en mann i begynnelsen av 20-åra, som nå er siktet - mistenkt for å stå bak bedrageriet, opplyser politiet fredag kveld. Mannen er en kjenning av politiet, og er siktet i flere bedragerisaker tidligere.

- Å utsette eldre mennesker for dette, er en sjofel metode for å skaffe seg selv økonomisk vinning, sier Jevnaker.

Politiet mener det var helt korrekt å gå ut med bilde i jakt på den antatte gjerningsmannen.

- Dette er en kjent framgangsmåte, og det er en sårbar gruppe som blir utsatt for denne typen svindel. Vi håper at dette virker forebyggende, slik at dette ikke rammer flere, sier Jevnaker.

Svindel-bølge

Det vært flere titalls lignende tilfeller i Oslo og i distriktene rundt Oslo de siste månedene. Flere har blitt pågrepet og siktet for svindel, ifølge politiet.

Ifølge NRK skal svindlerne ha klart å ta ut rundt 100 000 kroner fra ett og samme bankkort ved en anledning.

Mannen som ble pågrepet fredag er ikke mistenkt for tilknytning til noen av de andre sakene.

- Foreløpig så er dette det eneste forholdet vi ser på i tilknytting til den pågrepne, sier Jevnaker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media