Mann i 20-åra pågrepet i Danmark. Knyttes til stor overgrepssak i Trøndelag

Sikter for deling av overgrepsmateriale. .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet). En mann i 20-åra som nylig flyttet fra Trøndelag til Danmark ble tirsdag pågrepet i Danmark, og er siktet for deling og besittelse av overgrepsmateriale samt for forsøk på medvirkning til seksuelt misbruk av barn.

I dette ligger det at mannen har formidlet konkrete barns kontaktinformasjon til andre, i det øyemed at de kunne misbrukes.

Mannen framstilles for fengsling i Sør-Trøndelag tingrett i dag.

Pågripelsen går inn i sakskomplekset som Trøndelag politidistrikt har jobber med i over ett år, hvor man har avdekket omfattende deling av grovt overgrepsmateriale på nett, så vel som fysiske overgrep mot barn.

Da Dagbladet omtalte overgrepssaken i desember, ante allerede da politiet konturene av et nettverk. På det tidspunktet var ni personer siktet.

Det ble i april i fjor opprettet en etterforskningsgruppe som har jobbet kontinuerlig og systematiskmed å avdekke saker og som et resultat er flere titalls personer pågrepet og siktet både i Trøndelag,Norge for øvrig og i utlandet.

Flere av de pågrepne lever i familier og har barn.

• Alle politidistrikene i Norge er nå involvert i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer