Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i 20-åra siktet etter grusvei-dødsfall

Politiet kom i dag med ny informasjon om dødsfallet på en grusvei i Snartemo fra i sommer.

PÅGREPET: En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for å ha kjørt på og drept Daisy. Video: NRK. Vis mer

Natt til 2. juni i år ble to kvinner funnet langs en grusvei i Snartemo i Vest-Agder. Den ene kvinnen døde, mens den andre ble alvorlig skadet.

Politiet har i dag pågrepet og siktet en mann i 20 årene fra Vest-Agder i saken. Det forteller etterforskningsleder Hellek Rue under en pressekonferanse i Kristiansand klokka 12.

Vedkommende er siktet for uaktsomt drap og uaktsom forvoldelse av betydelig skade, brudd på hjelpeplikten og promillekjøring.

Strafferammen på uaktsomt drap er fengsel i inntil seks år, opplyser Rue.

Avhørt tidligere

Det er tekniske og elektroniske spor, sammenholdt med taktiske etterforskningopplysninger som er grunnlaget for at politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke siktede for handlingen.

- Slik politiet vurderer saken nå, er det ikke aktuelt med flere pågripelser i saken, sier etterforskningslederen.

Siktede har tidligere vært inne til avhør i saken. Nå vil han bli avhørt på nytt i løpet av dagen. Det blir også avhørt andre vitner i dag og de følgende dagene.

- Når politiet har foretatt planlagte etterforskningsskritt vil politiet vurdere om det er grunnlag for varetektsfengsling, sier Rue.

- Alt jeg har å si nå er at jeg er glad for at politiet ser ut til å ha hatt en utvikling i saken, sa bistandsadvokat Jorunn Karin Ingebretsen til NTB i forkant av pressekonferansen.

GRUSVEI: De to kvinnene ble funnet på en grusvei i bygda Snartemo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GRUSVEI: De to kvinnene ble funnet på en grusvei i bygda Snartemo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Hadde vært på dugnad

2. juni klokka 05.30 fikk politiet melding fra en forbipasserende på en grusvei i bygda Snartemo i Vest-Agder. To kvinner ble funnet langs grusveien. Den ene ble erklært død av lege på stedet, mens den andre var hardt skadd.

Kvinnen som omkom ble senere identifisert som franske Daisy Mai Tran. Drøyt to uker etter hendelsen gikk Trans mor ut med et åpent brev i håp om at gjerningspersonen skulle melde seg til politiet.

Etter familiens ønske, valgte Dagbladet å publisere brevet i sin helhet.

Politiets hovedteori har vært at de to ble påkjørt og at sjåføren stakk fra stedet. På stedet, ved de utenlandske kvinnene, ble det også funnet en ATV. Den skadde kvinnen har forklart at hun ikke husker noe av hendelsen.

De to kvinnene hadde vært på dugnad for festivalen The Bivrost Gathering som senere skulle vært arrangert i området, men som ble avlyst og deretter flyttet til Kvinesdal på grunn av det som skjedde.

Politiet har brukt betydelige ressurser på etterforskningen, både taktisk og teknisk. I juli opplyste politiet til Fædrelandsvennen at de hadde avhørt mellom 60 og 70 vitner i saken.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med siktedes forsvarer, uten hell.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling