BELASTET BOLIGKOMPLEKS: En mann ble lørdag funnet drept i en leilighet i Odins gate i Skien. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.
BELASTET BOLIGKOMPLEKS: En mann ble lørdag funnet drept i en leilighet i Odins gate i Skien. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.Vis mer

Mann i 20-åra siktet for drap i Skien

Pågrepet i går - også siktet for grov vold mot mann i 50-årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 20-årene er siktet for drap i Skien før helgen, melder NTB.

Det var lørdag kveld at 37 år gamle Andre Vollen ble funnet død i sin egen leilighet i Odins gate i et belastet, kommunalt boligkompleks der det har en rekke vold- og rusproblemer.

Den drapssiktede mannen ble pågrepet mandag kveld, og han er også siktet for vold mot en annen mann i naboblokka.

Politiet mener både drapet skjedde og voldshendelsen skjedde fredag.

- Drapssiktede har ikke adresse på stedet, men han og avdøde kjente hverandre, opplyser politiadvokat Trine Henriksen til Telemarksavisa.

Store hodeskader

Den skadde mannen i 50-årene ble funnet med store hodeskader i sin egen leilighet av en nabo fredag kveld. Han var i stand til å forklare seg for politiet mandag.

Den drepte 37-åringen ble funnet ved 21-tiden lørdag da to menn tok seg inn i leiligheten hans.

Ambulansen ønsket å ha med seg politi da meldingen om den skadde mannen kom på grunn av alvorlige episoder tidligere i de kommunale leilighetene i Odins gate, ifølge TA.

Fra tidligere er det kjent at kommunens vaktmestre aldri drar aleine på oppdrag i disse blokkene.

Avklipte fingre - 100 bekymringsmeldinger

Den drepte mannen har ifølge Varden tidligere vært offer i en voldssak der han fikk klippet av fingre og var utsatt for boring med drill i beinet.

Ifølge NRK Telemark har det vært over 100 bekymringsmeldinger til politiet bare i løpet av de siste månedene.

Leder av helse- og sosialkomiteen på Stortinget, Kari Kjønaas Kjos (Frp), sa til NRK i går at det er uforståelig at Skien og andre kommuner nedprioriterer innsats for innbyggere som trenger det mest.

Hun viste til økte statlige bevilgninger til rusomsorg.

Ordfører Hedda Kise (Ap) avviser kritikken med at det ikke er penger som er problemet. Hun støtter seg til en vurdering fra kommunens omsorgssjef Guro Windsvold.

- Vi har fått tilbakemeldinger fra politiet om at det har vært ganske rolig i Odins gate de siste ukene etter at kommunen har økt innsatsen, sier ordføreren.

Etterlyser rosa pledd og damesykkel

Kripos og Sørøst politidistrikt opplyser at de fortsatt gjør tekniske undersøkelser på stedet, samtidig som de gjennomfører en rekke vitneavhør og andre undersøkelser.

Ved 13-tiden tirsdag ba politiet på Twitter om publikums hjelp i forbindelse med etterforskningen.

- Vi ønsker at beboere på Falkum og nordre bydel sjekker sine eiendommer og søppeldunker og ser om de finner et rosa pledd. I forbindelse med drapssaken etterlyser vi også en damesykkel i en dus farge med kurv foran, skriver de.

Politiet vil foreløpig ikke si hvorfor de ønsker å få tak i disse gjenstandene