ÅSTED: En mann i slutten av 50-åra ble funnet død på ferjekaia på Nakholmen onsdag kveld. Politiet har gjennomført krimtekniske undersøkelser på stedet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ÅSTED: En mann i slutten av 50-åra ble funnet død på ferjekaia på Nakholmen onsdag kveld. Politiet har gjennomført krimtekniske undersøkelser på stedet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Drap på Nakholmen

Mann i 20-åra siktet for drap på mann i slutten av 50-åra

Mann i 50-åra ble brått og uventet drept på ei øy i Oslofjorden onsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NAKHOLMEN/POLITIHUSET (Dagbladet): En mann i 50-åra ble onsdag kveld funnet død ved ferjekaia på øya Nakholmen i Oslofjorden. En mann i 20-åra er siktet for drap.

Ifølge politiet var det hyttebeboere på øya som ble oppmerksom på siktedes oppførsel i forkant av voldshendelsen og varslet deretter politiet. Like etterpå skal siktede ha utøvd vold på en mann i 50-åra, som seinere døde av skadene.

- Sju minutter etter at vi fikk første melding var vi på stedet. Det ble forsøkt gjenopplivning av mannen i slutten av 50-åra på stedet, men han ble erklært død like etterpå, sier Kjetil Moen, midlertidig leder av etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo-politiet, på en pressekonferanse.

Vært i Norge noen år

Siktede er en mann i slutten av 20-åra. Han er utenlandsk statsborger, fra Nord-Europa, og er noe kjent for politiet fra mindre forhold.

- Han har vært i Norge i noen år. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å si, sier Moen til Dagbladet.

SØRGER: Det ble flagget på halv stang ved hyttene på Nakholmen torsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
SØRGER: Det ble flagget på halv stang ved hyttene på Nakholmen torsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

Ifølge politiet ble siktede pågrepet på øya omtrent 20 minutter etterpå.

Avdøde og siktede skal ikke ha noen relasjon til hverandre.

Reagerte på oppførsel

- Siktede har hatt en oppførsel på øya som har gjort at de har reagert på han. Da er det naturlig at man prater med vedkommende først og så har de vurdert at de skal ringe politiet. Hendelsen skjedde brått og uventet, sier politioverbetjent Kjetil Moen og fortsetter:

- Det er for oss helt uklart hvorfor han går til det skritt å gjøre en slik voldsom voldsutøvelse. Vi ser ikke helt hva som kan ha ført til voldsutøvelsen. Det er grunnen til at vi skal utføre en prejudisiell observasjon av ham for å finne ut som det er noe galt med ham, om han er tilregnelig eller ikke.

Den siktede vil bli avhørt torsdag, samtidig som politiet jobber med å kartlegge siktedes bevegelser og oppførsel i forkant av hendelsen.

Brukte gjenstand

Avdøde hadde tilhold til Nakholmen som hytteeier. Siktede har ikke tilhold til stedet, og kom dit med ferje.

Ifølge politiet skal den avdøde ha blitt utsatt for vold med en gjenstand.

Moen sier til Dagbladet at gjenstanden som ble brukt, ikke er et våpen.

- Det har blitt brukt redskap, og det er det vi ønsker å meddele. Vi ønsker ikke å gå i detalj på hva det kan være, men vi anser ikke det som et våpen, sier politioverbetjenten.

Politiet drev krimtekniske undersøkelser på stedet natt til torsdag, og vil fortsette med dette utover dagen.

Nakholmen er et lite øysamfunn med omtrent 180 hytter. Det er ingen fastboende på øya. Det skal ha vært flere vitner til gårsdagens hendelse og flere av øyas beboere er torsdag samlet på brygga og legger ned blomster.

Det går ferje til øya som ligger rundt tre kilometer fra Rådhusplassen. Ferja fikk ikke legge til kai på Nakholmen onsdag kveld.