Mann i 20-åra siktet for drap

En 20-år gammel mann ble fredag funnet skutt og drept i ei leilighet i Oslo sentrum. En bekjent er siktet for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mann skutt i ansiktet i Oslo

Den 20 år gamle mannen fra Akershus var skutt i hodet og ble funnet i en leilighet i Peder Claussøns gate, like ved Oslo tinghus. En mann i 20-åra er nå siktet for forsettlig drap. Han er en av to personer som oppholdt seg i avdødes leilighet da tungt bevæpnet politi ankom stedet like etter klokka 16.00 fredag. Den døde ble funnet liggende i senga.

-  Det var to mennesker i leiligheten da politiet ankom. Den ene hadde overnattet, mens den andre ankom leiligheten etter at vitnet ringte, sa operativ uteleder Svein Isaksen.Politiet ble varslet av Akutt Medisinsk Kommunikasjonssentral (AMK). Fredag kveld ville de ikke utelukke selvmord, men i går ettermiddag bekreftet de at de står overfor et drap. Den siktede er tidligere kjent av politiet for mindre alvorligere forhold. Siktede og avdøde var bekjente fra tidligere.

Nekter straffskyld

-  Mannen ble siktet på bakgrunn av informasjon og undersøkelser på åstedet, sier politiinspektør Terje Kristiansen.

Politiet foretok umiddelbart både tekniske og taktiske undersøkelser på åstedet. Det ble gjennomført en rundspørring i nabolaget, samt foretatt flere vitneavhør. Til sammen rettet dette mistanken mot mannen som nå er siktet. Han hadde først status som vitne i saken. Politiet vil ikke gå inn på hva som kan være motiv for drapet, eller eventuelle funn på åstedet.

Fredag ble det opplyst at det var funnet en pistol inne i leiligheten, under madrassen. Den døde mannen ble funnet liggende i senga, skutt i hodet.

-  Det er ikke alltid de aller første opplysningene stemmer, sier Terje Kristiansen.Han vil ikke kommentere om det er funnet noe våpen.

Den siktede mannen er ennå ikke avhørt av politiet. I samråd med sin forsvarer har mannen sagt at han ikke vil la seg avhøre før på mandag. Han har likevel samtykket til fire uker varetektsfengsling, men innrømmer ikke straffskyld.

Hørte ikke skudd

Najib Jamai (41) er en av naboene til den drepte. Han hadde ikke hørt skudd.

-  Jeg visste ingenting før politiet banket på døra. Jeg fikk litt sjokk. Det er veldig leit å høre dette, sa han til Dagbladet fredag ettermiddag.

Lørdag fortalte politiet ham at dødsfallet var et drap.

-  Er du redd?-  Jeg er ikke helt trygg, men vi må jo bare leve med det. Man kan jo ikke flytte hver gang det skjer noe, men jeg vil nok være mer forsiktig, sier Najib.

Han synes det er greit å være hjemme, men passer på å låse døra.