Mann i 20-åra tiltalt for terrorplanlegging

Skal ha samarbeidet med IS i Syria.

5. DESEMBER I FJOR: Den da 23 år gamle mannen ble pågrepet i Østfold 5. desember i fjor. Nå er han tiltalt for terrorplanlegging. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet
5. DESEMBER I FJOR: Den da 23 år gamle mannen ble pågrepet i Østfold 5. desember i fjor. Nå er han tiltalt for terrorplanlegging. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vet du noe om saken? Har du tips, innspill, bilder eller video? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring oss på 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no. 

(Dagbladet): En 24 år gammel mann fra Østfold er tiltalt for å ha planlagt eller forberedt en terrorhandling i Syria. 

I 2013 reiste østfoldingen fra Norge til Syria, der han skal ha inngått en avtale med en eller flere personer tilknyttet terrorgruppa IS, ifølge tiltalebeslutningen.

PST mener han kjempet for terrorgruppa Den islamske staten (IS) fram til han i februar kom hjem til Norge med skuddskader. De har fryktet at han skulle reise til Syria på nytt, og fengslet ham i desember. 

Dagbladet avslørte etter pågripelsen av ham, at han dagen før han ble pågrepet endret navn og at han hadde bestilt seg nytt pass. 

LES SAKEN: - Ble fotografert med våpen, bestilte nytt pass og skrev til kompis at han skulle til Syria

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med mannens advokat. Da han ble siktet i saken, nektet han straffskyld. Den gang sa advokat Karen Forbrigd i Advokatfirmaet Elden at han hadde reist til Syria av «humanitære årsaker». 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer