Kritisk skadd: 7. mai ble en 48 år gammel kvinne funnet kritisk skadd i en leilighet på Grønland i Oslo. Foto: Thomas Sæbø / Dagbladet
Kritisk skadd: 7. mai ble en 48 år gammel kvinne funnet kritisk skadd i en leilighet på Grønland i Oslo. Foto: Thomas Sæbø / DagbladetVis mer

Drap i Oslo

Mann i 20-årene nektet for å ha utøvd vold. Nå skal han ha tilstått drap

Mannen skal ha tilstått for å bevise at han ikke var psykotisk, ifølge VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var 7. mai i år at en 48 år gammel kvinne ble funnet kritisk skadd på Grønland i Oslo. Tirsdag 15. august døde hun av skadene, skriver VG.

Mannen ble pågrepet og siktet i forbindelse med etterforskningen av saken, og har sittet i varetekt siden.

Først nektet han for å ha utøvd volden som førte til at kvinnen døde, men i går skal han altså ha erkjent de faktiske forhold og forklart seg om detaljer rundt drapet, sier politiadvokat Sturla Henriksbø til Dagbladet.

Ifølge han har politiet sterke bevis mot mannen, Og etterforskningen var i sluttfasen allerede før tilståelsen. Det vil heller ikke ha noe stor betydning for straffereaksjonen.

- Men tilståelsen er likevel viktig for å få svar på hva som skjedde. Både for politiet, og ikke minst de pårørende og etterlatte, sier Henriksbø.

Mannen i 20-årene skal ha tilstått drapet for å underbygge sin påstand om at han er frisk, sier mannens forsvarer, Knut Brindem til VG.