Torshov-skytingen:

Mann i 20-årene pågrepet etter skyting

Natt til onsdag har politiet pågrepet en mann i 20-årene, etter skyteepisoden mellom to biler på Torshov i Oslo tirsdag kveld.

SPERRET AV: Politiet leter etter spor etter at det skal ha blitt avfyrt skudd på Torshov i Oslo tirsdag kveld. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
SPERRET AV: Politiet leter etter spor etter at det skal ha blitt avfyrt skudd på Torshov i Oslo tirsdag kveld. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ung mann i 20-årene er pågrepet i forbindelse med skyteepisoden på Torshov tirsdag kveld, får NRK bekreftet av krimleder Anders Johnsrud tidlig onsdag morgen.

Til Dagbladet sier Johnsrud at det var snakk om en planlagt pågripelse som gikk udramatisk for seg.

- Vi har pågrepet en person vi er fornøyd med å få kontroll på. Jeg kan ikke si noe mer om bakgrunnen for pågripelsen eller rollen, det vil kunne ødelegge neste etterforskningsskritt, sier krimlederen.

Videre bekrefter han at hypotesen om en konflikt i kriminelle miljøer fortsatt lever, men at de vet for lite om de involvertes relasjoner og bakgrunn «for å kunne mene noe kvalifisert om dette per nå».

- Vi har mange informasjonshull, og det er ikke alt som er skriftliggjort og tilgjengelig ennå. Det kommer fortsatt inn rapporter. Nå må vi skaffe oversikt og planlegge videre etterforskningsskritt, og vi vil ha høy prioritet på avhør av vitner og involverte i dag.

PÅGREPET: En ung mann i 20-årene er pågrepet etter skyteepisoden på Torshov i Oslo tirsdag kveld. Krimvakta utelukker ikke flere svar i løpet av dagen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Pågrepet og dimittert

Politiet fikk første melding om skytinga klokka 20.17. Et større område ble sperret og politihelikoptet sirklet over Oslo sentrum.

Også ambulanse og helse rykket ut, men det ble ikke meldt om noen skadde etter skyteepisoden. Klokka 21.09 opplyste politiet at de hadde kontroll på to biler og tre personer de mener kan settes i forbindelse med hendelsen.

Johnsen opplyser onsdag morgen at de tre personene som ble pågrepet kort tid etter hendelsen, er dimittert.

VITNE: Mikael Lien var vitne til skytinga på Torshov 30. august. Video: Dagbladet. Vis mer

Krimvaktlederen vil ikke gå inn på grunnen til at de tre andre som ble pågrepet onsdag kveld, er dimittert. Ettersom det var snakk om to biler, bekrefter han at politiet regner med at det er flere involverte.

- Men vi er ikke sikre på hvor mange som var i bilen. De to bilene som vi stanset i går, er fortsatt i bildet og skal undersøkes i dag, avslutter Johnsrud.

- Fullstendig panikk

Georg Roksvåg (25) og Mikael Lien (22) befant seg på baren Bruun-Larsen da skytingen fant sted. De forteller om dramatiske minutter etter at det ble avfyrt skudd.

- Det ble fullstendig panikk og kaos. Folk løp ut i bakgården og hoppet ut over gjerder og busker og løp så langt de kunne, fortalte Roksvåg til Dagbladet tirsdag kveld.

To andre vitner Dagbladet snakket med fortalte at de ante fred og ingen fare da de satt og spiste middag på andre siden av gata. Paret sier at de hørte fire skudd, og at det lå hylster på bakken etter episoden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer