HAR PÅGREPET EN MANN: Politiet har pågrepet en mann i 20-årene etter bilbrann på Vestli tidligere denne måneden. Tre biler ble totalskadet i to forskjellige bilbranner.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HAR PÅGREPET EN MANN: Politiet har pågrepet en mann i 20-årene etter bilbrann på Vestli tidligere denne måneden. Tre biler ble totalskadet i to forskjellige bilbranner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Mann i 20-årene pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli i Oslo

Norsk statsborger siktet for grovt skadeverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo politidistrikt har pågrepet en mann i begynnelsen av 20-årene i forbindelse med en bilbrann på Vestli i Oslo tidligere denne måneden. Mannen er siktet for grovt skadeverk.

Mannen ble pågrepet på bakgrunn av konkrete spor i saken. Av hensyn til den pågående etterforskningen av denne og andre bilbranner, ønsker ikke politiet per nå å tidfeste eller si noe mer konkret om brannen som mannen er siktet for, skriver politiet i en uttalelse.

Politiet opplyser at mannen er en norsk statsborger bosatt i Oslo.

- Mannen er norsk statsborger av utenlandsk opprinnelse. Han sitter i avhør i dag, sier Skjold.

Nyheten kommer etter en rekke bilbranner i Oslo den siste tida. Politioverbetjent Rune Skjold, ved seksjon for økonomi- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, sier det er for tidlig å si om mannen kan ha vært involvert i flere av brannene.

- Foreløpig har vi ikke noe som tilsier at det er en sammenheng mellom brannene, men vi kan ikke utelukke at han også var involvert der, sier Rune Skjold, politioverbetjent ved seksjon for økonomi- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt.

Politiet har vært ute og forhørt seg med folk som kan ha sett noe i områdene der brannene har vært.

- I tillegg tar vi avhør av sentrale vitner, samt undersøker eierne av bilene for å se om det er noe som knytter dem til hverandre.