Mann i 20-årene siktet for drapsforsøk

Politiet løsnet skudd under pågripelsen i natt. Den pågrepne er siktet for drapsforsøk på en mann i 50 årene.

SKYTING: Gjerningsmannen truet politiet med våpenet etter han hadde truet en vekter. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SKYTING: Gjerningsmannen truet politiet med våpenet etter han hadde truet en vekter. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 20-årene som ble pågrepet under dramatiske omstendigheter i natt, er siktet for drapsforsøk på en 50-åring. Det melder NTB.

Verken den siktede eller den skadde var tirsdag formiddag avhørt, opplyser politioverbetjent Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistriktet til NTB.

- Det er uvisst om vi kan avhøre fornærmede tirsdag. Så vidt vi vet er de to bekjente. Sånn det ser ut, var ingen andre involvert, sier Metlid, som opplyser at tilstanden til den skadde er stabil.

Politiet fikk melding om at en vekter var truet med våpen ved Filipstadkaia klokka 01.15 i natt, gjerningsmannen truet til seg bilen og skoene til vekteren. Politiet la seg bak vekterbilen.

- Da vi kom til krysset Thomas Heftyes gate og Gimle terasse gikk gjerningsmannen ut av bilen og siktet på vår patrulje med våpen, vi avfyrte skudd mot gjerningsmannen og fikk pågrepet han klokka 01.27, sa Sven-Martin Ege, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt i morges.

Ingen ble skadd i denne skytingen.

- Da han var pågrepet viste det seg å være gjerningsmannen fra skytingen på Briskeby tidligere i natt, sa Ege, som beskrev gjerningsmannen som en kjenning av politiet.