SIKTET: En mann i slutten av 30-åra er siktet for forsettlig drap etter at en mann i 30-åra ble funnet død på Sortland i går. Foto: John Andre M. Birkeland
SIKTET: En mann i slutten av 30-åra er siktet for forsettlig drap etter at en mann i 30-åra ble funnet død på Sortland i går. Foto: John Andre M. BirkelandVis mer

Drap på Sortland

Mann i 30-åra drapssiktet på Sortland. - Offer kjent av politiet for trusler og vold

Skal ha blitt funnet død utendørs. Bekjent i 30-åra fengslet i fire uker.

Det ble i går slått drapsalarm på Sortland i Vesterålen etter at en savnet mann ble funnet død.

Den savnede mannen som ble funnet død er 35 år gamle Stig Anders Johansen fra Stokmarknes. Navnet er frigitt av politiet i ettermiddag etter avtale med de pårørende.

Ifølge Dagbladets opplysninger ble mannen funnet død utendørs.

Kilder med kjennskap til etterforskningen bekrefter til Dagbladet at mannen som er bosatt på adressen nå er siktet for forsettlig drap. Han ble i dag varetektsfengslet i fire uker i Vesterålen tingrett.

Den avdøde mannen i midten av 30-åra, som er hjemmehørende i Vesterålen, ble funnet død da politiet gjorde søk at han ble meldt savnet to dager før, 20. november. Dagbladet er imidlertid kjent med at mannen ikke skal ha gitt lyd fra seg siden 9. november i år.

- Kjent for politiet

En mann i slutten av 30-åra ble i går pågrepet og siktet for drapet.

Den fornærmede i saken er en kjenning som politiet har hatt flere oppdrag på tidligere.

Dagbladet erfarer at mannen er kjent for politiet for trusler og vold.

Den avdøde mannen og drapssiktede skal også ha vært bekjente.

Politinspektør Per Erik Hagen sier i en pressemelding at begge var kjent for politiet.

- Siktede og avdøde kjente til hverandre, men av hensyn til den pågående etterforskningen kan ikke politiet gå nærmere inn på hvilken relasjon det er snakk om. Politiet er kjent med både siktede og avdøde fra før – uten at de to tidligere har vært involvert i alvorlig kriminalitet, sier han.

Det er fredag formiddag fortsatt sperringer utenfor boligen på Sortland der mannen ble funnet. Det er blant annet lagt en presenning over en av boligens verandaer.

ÅSTED: Mannen ble funnet drept ved en adresse på Sortland. Foto: John Andre M. Birkeland
ÅSTED: Mannen ble funnet drept ved en adresse på Sortland. Foto: John Andre M. Birkeland Vis mer

- Det vil i dag bli gjennomført avhør av en rekke vitner, innsamling av spor og når kriminalteknikere fra Kripos er på plass vil også åstedet bli undersøkt nærmere, sier Hagen.

- Bodde alene

Naboer beskriver den siktede mannen som en helt vanlig mann. Han skal ha vært i jobb og bodde alene på adressen.

I dag vil mannskaper fra Kripos komme til stedet for å bistå i etterforskningen.

Politiet har så langt vært svært sparsommelig med opplysninger i drapssaken. Det samme er den siktedes forsvarer Elise Riibe-Stokland.

- Jeg ønsker ikke å gi noen kommentarer på nåværende tidspunkt. Jeg kan komme tilbake til dette seinere, sier forsvarer Elise Riibe-Stokland til Dagbladet.

– Han har det veldig vanskelig og tungt nå, sier hun til VOL.no etter fengslingsmøtet.

Politiinspektør Hagen sier at mannen ble avhørt i går.

- Siktede er villig til å forklare seg og forklarer seg greit. Politiet kan av etterforskningshensyn ikke gå inn på hva siktede har forklart i avhør.

Ukjent hendelsesforløp

Det er fortsatt uklart hva politiet mener har skjedd og når de mener offeret i 30-åra ble drept.

Politiet hadde var i går ettermiddag og kveld flere timer ved boligen der avdøde ble funnet.

Politiinspektør Per Erik Hagen sier til Dagbladet at politiet er i en veldig tidlig fase av etterforskningen og at det skal gjennomføres teknisk og taktisk etterforskning. Det er derfor svært begrenset hva han kan gå ut med av informasjon.

- Pågripelsen skjedde torsdag ettermiddag og var helt udramatisk. Vi tar opp tråden igjen i morgen, i forbindelse med at siktede blir framstilt for fengsling, sa politiinspektør Per Erik Hagen til NTB rundt 23.30 torsdag kveld.