Varetekstfengslet etter drapsforsøk:

Mann i 30-åra fengslet for drapsforsøk

Hendelsen fant sted i Odda tirsdag kveld.

En mann i 30-åra er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud etter at han ble siktet for drapsforsøk på en mann.

Det opplyser Vest-politidistrikt i en pressemelding.

- En mann i 30-åra er siktet for drapsforsøk på en mann i 20-åra. De to kjente hverandre fra tidligere av, forteller politiadvokat Cathrine Krohn til Dagbladet.

Hun forteller at de har en relasjon fra tidligere av, men hun ønsker ikke å gå i detalj på hva relasjonen innebærer.

- Hendelsen fant sted tirsdag kveld i Odda. Av etterforskningsmessige hensyn går vi ikke nærmere inn på hva som skjedde.

Politiadvokaten opplyser at den fornærmede mannen ble skadet med en farlig gjenstand som gjorde at han ble innlagt på sykehus for behandling av skadene.

Krohn ønsker ikke å gå nærmere innpå hvilket redskap som ble brukt, men ifølge Bergens Tidende, er det snakk om risp med kniv.

Avisa opplyser også at fornærmede og siktede skal være naboer, og at hendelsen fant sted ved en privatbolig.

- Fornærmede har gitt en foreløpig forklaring til politiet, men jeg kan ikke gå i detaljer på hva han har forklart, sier Krohn til Dagbladet.

Hardanger tingrett ga i dag politiet medhold i begjæringen. Den siktede mannen i 30-åra har knyttet seg til voldshandlingen gjennom sin forklaring.

- Vi jobber nå med å sikre og gjennomgå kriminaltekniske og elektroniske spor, samt ta avhør av personer rundt de involverte, sier politiadvokaten.

Dagbladet følger saken!