<strong>DRAPSSIKTET:</strong> En mann er siktet for drap i forbindelse med brannen i en boligblokk i Skien mandag kveld, der en 52 år gammel mann døde. Foto: Tom Erik Holland / NTB scanpix
DRAPSSIKTET: En mann er siktet for drap i forbindelse med brannen i en boligblokk i Skien mandag kveld, der en 52 år gammel mann døde. Foto: Tom Erik Holland / NTB scanpix Vis mer

Mann i 30-åra siktet for drap på 52-åring i Skien

En mann i 30-åra er siktet for drap på en 52 år gammel mann som ble funnet død etter en brann i en leilighet i Skien mandag, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To personer er pågrepet og siktet i forbindelse med en brann i en boligblokk i Skien mandag kveld, der en person som antas å være en mann i 50-åra omkom.

En mann i 30-åra, som ble pågrepet mandag, blir i dag fremstilt for varetektsfengsling siktet for drap på mannen som ble funnet død på verandaen til en leilighet i blokka mandag kveld, opplyser politiet i en pressemelding.

En kvinne i 20-åra blir også fremstilt for varetektsfengsling siktet for grovt skadeverk i samme sak.

Offentliggjør navn

Ifølge politiet er de to siktede et par som begge hadde en tilknytning til adressen der det brant mandag kveld.

Politiet har fortsatt ikke lykkes med å fastslå identiteten til en mann som ble funnet død på en veranda etter brannen.

«Politiet har, i samråd med familien, likevel valgt å offentliggjøre det man antar er identiteten til den avdøde», skriver politiet i pressemeldingen.

Den avdøde antas å være Terje Sjåberg (52) fra Skien.

Politiet jobber nå videre med med å kartlegge hendelsesforløpet.

Politiet ble kjent med det de mener er et drap i forbindelse med en kraftig brann i den aktuelle leiligheten mandag kveld. Politiet antar at en eller begge de to siktede har tent på leiligheten som ble totalskadet i brannen.

Politiet fikk melding om brannen i den tolv etasjers høye boligblokka i Skien klokka 18.22 mandag kveld. Klokka 18.57 samme kveld ble de to pågrepet. Mer enn 50 personer ble evakuert i forbindelse med brannen.

Begge de siktede og den avdøde er hjemmehørende i Skien, ifølge politiet.

Fengsling

Den 30 år gamle mannen blir begjært varetektsfengslet i 4 uker. Han har valgt ikke å møte opp i retten og spørsmål om varetekt vil bli avgjort av retten ved såkalt kontorforretning, skriver politiet.

Den 27 år gamle kvinnen vil bli fremstilt for varetekt ved Skien tingrett klokka 11.30 onsdag. Hun begjæres fengslet for to uker.

Begge blir begjært varetektsfengslet ut fra en begrunnelse om fare for bevisforspillelse.

Politiet er fortsatt ikke sikker på tidspunktet for når 52-åringen døde, og ber derfor om tips fra folk som kan ha sett noe i dagene før brannen på telefon 02800.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer