Tønsberg:

Mann i 30-åra skutt og drept

Politiet etterlyser vitner etter at en mann ble skutt utenfor sentrum av Tønsberg tirsdag kveld. Mannen døde seinere på sykehuset.

MULIG DRAP: Politiet etterlyser vitner og starter drapsetterforskning etter at en mann ble skutt i Tønsberg tirsdag 20. april. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet melder i en pressemelding at mannen som ble skutt i Tønsberg tirsdag kveld, er død.

Politiet har nå startet full drapsetterforskning.

- Vi etterforsker det som et drap og er i gang med en så bred etterforskning som mulig. Avdøde vil også bli obdusert, sier jourhavende jurist Magnar Pedersen til NTB.

Den avdøde mannen, i begynnelsen av 30-åra er kjent av politiet fra før, men ikke for noen alvorlige saker. Mannens pårørende er varslet, forteller politiet til Dagbladet.

Nær sykehus

Like før klokken 22.15 tirsdag kveld mottok politiet i Sør-Øst en melding om en skadd person ved Heimdal, like utenfor sentrum av Tønsberg.

Mannen ble raskt fraktet til sykehuset i Vestfold som ligger noen hundre meter fra der mannen ble funnet.

UNDERSØKELSER: Politiet undersøkte i natt åstedet i Tønsberg der en mann ble skutt og drept. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
UNDERSØKELSER: Politiet undersøkte i natt åstedet i Tønsberg der en mann ble skutt og drept. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer

Mannen er i begynnelsen av 30-åra. Han var, ifølge politiet, ved bevissthet da ambulansepersonell tok hånd om mannen.

Tirsdag kveld ble han operert, men klokka 01.30 sendte politiet ut en ny pressemelding hvor de opplyste at mannen var død.

Politiet hadde store ressurser i området utover kvelden og natta og etterlyser nå vitner til hendelsen.

- Vi jobber med flere hypoteser rundt hendelsesforløpet, men har ikke noe konkret å gå etter foreløpig. Vi jobber med å sikre åstedet og avhøre vitner, sier Pedersen til NTB

Det ble også satt opp kontroll ved utfartsveiene fra Tønsberg.

Etterlyser vitner

Politiet oppfordrer vitner som befant seg ved Kilen industriområde på Heimdal om å melde seg. De er også interessert i observasjoner i området før skytingen klokka 22.15.

Politiet ber også om at vitner som kan ha sett biler kjøre fra området i stor hastighet, eller som kan ha hørt skudd, om å melde seg.

Jourhavende jurist Pedersen forteller til Dagbladet at politiet har sperret av et større område rundt åstedet, og har bedt Kripos om bistand.

Det er ventet at Kripos ankommer i morgentimene onsdag.

Hørte smell

Ifølge Tønsbergs Blad ble det hørt flere smell i området like etter klokka 22 tirsdag kveld. På bildene fra stedet går det fram at politiet bevæpnet seg.

Innsatsleder Geir Solberg sier til avisen litt før klokka 01 natt til onsdag at det er noen vitner som har meldt seg, og at det er foretatt flere vitneavhør.

Politiet opplyser at bakgrunnen og hendelsesforløpet foreløpig er ukjent.

Politipatruljen som kom først til stedet, utførte førstehjelp på mannen som lå på gaten, før han ble kjørt til sykehus av ambulansen, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer