Illustrasjonsfoto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX
Illustrasjonsfoto: CORNELIUS POPPE / SCANPIXVis mer

Mann i 30-åra vant 63,2 millioner

Leverte to like kuponger ved en feil - og fikk dermed dobbel gevinst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siste av de fire nordmennene som vant gårsdagens gigantiske førstepremie i Viking Lotto, er endelig funnet. Han er i 30-åra og fra strilekommunen Austrheim nord for Bergen.

- Mye penger, er vinnerens kommentar om gevinsten til Norsk Tipping.

Rekord Mannen leverte to like rekker ved en feil, og fikk dermed to ganger 31,6 millioner i premie - til sammen 63,2 millioner. Norsk Tipping har aldri tidligere utbetalt et så høyt beløp til en enkelt vinner.

- Han, i likhet med de andre norske vinnerne, ønsker å være anonym, opplyser Magne Vikøren, kommunikasjonssjef ved Norsk Tipping, til Dagbladet.

De til sammen fem vinnerkupongene deler en førstepremiepott på 189,6 millioner kroner. Vikøren sier Norsk Tipping er glad for at så mange nordmenn vant - og at det er fint endelig å bli kvitt det store beløpet.

- Nå er det gått 3/4 år uten at noen har vunnet. Potten er jo til for å bli utbetalt, sier kommunikasjonssjefen.

Ville sjekke kupongene Austrheim-mannens feiltasting økte gevinsten med 25 millioner kroner. Hadde han bare levert én kupong, ville førstepremien blitt på 38 millioner.

I går kveld var vinneren ennå ikke funnet; han var på jobb og så ikke meldingen fra Norsk Tipping før utpå natta. Men selv da ventet han med å ta kontakt, fordi han ville sjekke kupongene sine først.

- Da han ringte, lurte han på om det kunne stemme at «bongene hans hadde gått inn», opplyser Norsk Tipping.

Siden alle spillere er registrert, var ikke kommunikasjonssjef Vikøren spesielt nervøs for at rekordvinneren ikke ville bli funnet.

- Men det er selvsagt spesielt når det dreier seg om så mye penger, sier han.

21 kuponger Vinneren fra Hordaland sier han pleier å levere tre kuponger via Internett - men at han denne gangen ville levere 20 på grunn av den store potten.

- Da jeg hadde sendt dem av gårde, oppdaget jeg at jeg hadde betalt for 21 kuponger. Første tanke var at jeg skulle finne den jeg ved en feil hadde levert to ganger, men så tenkte jeg at det likevel ikke var noe å gjøre med - så jeg gikk og la meg for å sove middag. Men nå har jeg våknet.

I tillegg til de fire norske vinnerne gikk førstepremien også til en spiller fra Finland.

Femukerskupong Hordaland kom i det hele tatt godt ut av det i gårsdagens trekning; i tillegg til austrheimingen gikk førstepremien til en mann fra Fana ved Bergen.

- Nå tror jeg ganske enkelt at jeg setter meg, sier mannen i 50-åra som svar på «Hva gjør du nå?»-spørsmålet fra Norsk Tipping.

Familiefaren leverte en femukerskupong før jul.

De andre norske vinnerne er en Bærums-mann i 40-åra og en mann i 80-åra fra Storslett i Troms.

Nå starter potten fra bunnen av igjen. Men kommunikasjonssjef Vikøren understreker at det fremdeles er penger å hente på å spille Viking Lotto.

- I trekningen førstkommende onsdag vil potten være på ca. 10 millioner, sier han til Dagbladet.