Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i 30-årene arrestert etter brann på asylmottak

En tredje person er siktet: - Han befinner seg ikke i Norge.

NEDBRENT: Det planlagte asylmottaket, Hotell Lune Huler i Lindås brann ned til grunnen 6. desember i år. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NEDBRENT: Det planlagte asylmottaket, Hotell Lune Huler i Lindås brann ned til grunnen 6. desember i år. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 30-årene ble arrestert mandag kveld på Flesland lufthan i Bergen, mistenkt for medvirkning til brannen på et planlagt asylmottak forrige søndag, skriver Avisa Nordhordland

Den pågrepne mannen skal ha vært på vei tilbake til Norge etter en utenlandstur. 

- Vi gikk til pågripelse da han kom med et fly fra Oslo, sier lensmann i Nordhordland Kjell-Idar Vangberg til Dagbladet.

Mannen er, i likhet med mannen som ble pågrepet forrige uke, en øst-europeeer i 30-årene med tilhørighet til Nordhordland. Han ble arrestert ved 17.30-tida, siktet for brann eller medvirkning til brannen forrige søndag.

- Han har tidligere vært mistenkt i saken, men etterforskningen har ført til at han fikk endret status i løpet av dagen. 

- Befinner seg ikke i Norge En tredje mann er siktet i saken, men foreløpig ikke pågrepet. 

- Vi vil vurdere å gå til pågripelse, dersom den videre etterforskningen viser at det er nødvendig, sier Vangberg.

- Har politiet kontroll på hvor den siktede personen befinner seg?

- Han er ikke i Norge, svarer Vangberg kort.

FØR BRANNEN: Her er Hotel Lune Huler, slik det så ut før brannen. Foto: Privat
FØR BRANNEN: Her er Hotel Lune Huler, slik det så ut før brannen. Foto: Privat Vis mer

Lensmannen vil ikke si noe om hvorvidt politiet har etterlyst mannen, eller om norsk politi samarbeider med myndighetene i landet der han oppholder seg. 

Kripos fant arnestedet Det var søndag 6. desember det brøt ut brann på Hotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen. Hotellet hadde bare litt over ett døgn tidligere fått godkjennelse av UDI til å drive asylmottak i lokalene. 

Hotellet skulle etter planen huse minst 40 enslige, mindreårige asylsøkere fra nyttår, og eierne har ikke skrinlagt planene om et asylmottak.

Til tross for iherdig slokkingsarbeid fra brannvesenet ble det ene bygget på hotellområdet totalskadd i brannen. Bygningen hvor det er meningen at asylsøkerne skal bo, fikk kun mindre skader - etter at brannen slukket av seg selv.

Kripos gjennomførte mandag undersøkelser på stedet og har nå konkludert med at brannen var påsatt. 

- Kripos har bidratt med brannhund i dag, og funnet arnestedet i brannruienene. De konstaterer at det er samme fremgangsmåte i bygget som brant ned og det som slukket av seg selv. Konklusjonen er at brannene er påsatt, forteller Vangberg. 

Politiet vil gjennomføre avhør av den pågrepne mannen i kveld. 

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 720242475


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media