Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i 30-årene skutt i Trondheim - meget alvorlig skadd

Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner etter alvorlig skyteepisode i Trondheim. En mann i trettiårene er innlagt på sykehus med alvorlige skader fra flere skudd.

MANN SKUTT: En mann ble skutt i Trondheim sentrum torsdag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MANN SKUTT: En mann ble skutt i Trondheim sentrum torsdag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

En mann ble skutt i Trondheim torsdag kveld. Hendelsen skal ha skjedd utendørs, i nærheten av en Bunnpris-butikk i Ila, ifølge politiet.

Rett før klokka 6 fredag morgen skriver NTB at ingen har blitt pågrepet så langt. Nå bevæpnes politiet i Trøndelag.

- Politimesteren har besluttet generell bevæpning i hele Trøndelag i forbindelse med jakten på flere personer som forsvant i bil etter skyteepisoden i Trondheim torsdag. Det er uvisst hvilken retning personene har tatt og hva politiet kan møte, forklarer operasjonsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt overfor NRK.

Foreløpige opplysninger tyder på at gjerningsmannen kan ha stukket av i det politiet omtaler som en «liten bil», som skal ha blitt observert på vei bort fra stedet etter skytingen.

Politiet holder en orientering om saken på politihuset i Trondheim klokka 10.

INNSATSLEDER: Tor Erik Børstad forteller at de ikke vet hvor mange gjerningspersoner de jakter etter at en mann ble skutt på Ila i Trondheim. Video: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Ikke tilfeldig

Personen som ble skutt skal være en mann i 30-årene, opplyste politiet til Dagbladet i går. Seint torsdag kveld opplyste politiet at mannen var ved bevissthet, og at de hadde fått snakket med ham. Så langt er det ingen tegn på at mannen er et tilfeldig offer, og vitner har fortalt at det skal ha vært en tildragelse i forkant.

Det er uklart hvor hardt skadd han er, men vedkommende ringte selv til politiet, opplyste politiet. Fredag morgen vil ikke politiet si noe om hva slags skader mannen har, men opplyser at det trolig vil gå bra med ham.

- Det er en mann som er skutt, han er selv innringer til oss. Gjerningsmannen er forsvunnet fra stedet, og vi leter nå etter vedkommende, sa operasjonsleder Bernt Tiller i politiet i Trøndelag torsdag kveld.

SKUTT: En mann ble skutt i Trondheim sentrum torsdag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SKUTT: En mann ble skutt i Trondheim sentrum torsdag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Flere vitner

Til Adresseavisen sier politiet at det kan være avfyrt minst to skudd.

- Han er fraktet til St.Olav Hospital med alvorlige skader. Han er truffet av flere skudd, sa innsatsleder Tor Erik Børstad til presse på stedet sent torsdag kveld.

Han opplyste til Adresseavisen at mannen som ble skutt, er meget alvorlig skadet.

- Det jobbes operativt både taktisk og teknisk på stedet. Gjerningspersonen er ikke pågrepet foreløpig. Vi kan ikke utelukke at det er flere gjerningspersoner, sa jourhavende jurist, Tina Marielle Værnes, til Dagbladet.

- Det er flere aktuelle vitner med relevant informasjon til politiet, sa hun.

Hun ville ikke svare på hvor mannen er skutt, hvor mange skudd som er avfyrt, hvilket våpen som er brukt, og om det er beslaglagt noe våpen i forbindelse med saken.

Kniv på bakken

Ifølge Adresseavisen lå det en kniv på bakken da de kom til stedet tidligere i kveld, men det er uklart om den har sammenheng med hendelsen.

Politiet fikk melding om skytingen klokka 20.16.