Mann i 40-åra ble meldt savnet: - Bra folk er oppmerksomme, men jeg var aldri i nød

Savnet etter å ha kitet i Østfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg leser at en kiter er savnet i Larkollen-området. Det er nok meg de etterlyser.

Det sier kiteren i 40-åra som ble meldt savnet via politiet i Østfold i kveld, til Dagbladet. Han ble etterlyst da andre kitere ikke så ham gå i land etter at han la ut på sjøen. 

Selv forklarer kiteren at det var sterk vind som fikk ham til å velge å gå i land et annet sted enn der han gikk ut.

- Jeg var aldri i nød, men det var veldig mye vind og jeg hadde med meg en kite som var for stor for vindforholdene. Jeg hadde ikke sjans. Det begynte å blåse og ble ustabilt, så jeg bare drev i land mot nærmeste sted, sier kiteren over telefonen. 

Det gikk to og en halv time fra politiet gikk ut med savnet-meldingen til de sa de ikke lenger trodde personen var i nød.

Politiet «trodde og håpet» at mannen var i god behold, men ba likevel om bistand til å søke i Kurefjorden der mannen sist ble sett, og ba mannen melde seg.

Politiet i Østfold er nå også blitt kontaktet av mannen.

- Vi ble oppringt nå. Vi har ikke noen grunn til å ikke tro at det er ham. Beskrivelsene han gir stemmer bra overens med det som ble meldt inn, sier operasjonsleder Paul Horne.

Det var andre kitere på stedet som meldte ifra til politiet fordi de var usikre på om han forsvant på sjøen eller kom seg i land.

Kiteren er glad for at folk er oppmerksomme.

- Det er veldig bra. Jeg kitet alene, men snakket med noen før jeg dro ut på sjøen, så det kan ha vært at det var de som aldri så meg gå i land igjen. Det er bra folk er oppmerksomme.

- Men jeg har det fint, sier han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram