Mann i 40-åra døde. Lå under snømassene i 1 time og 40 minutter

Vennen var vitne til at mannen ble tatt av snøskredet.

VANSKELIGE FORHOLD: Både ambulansehelikopter og Sea King redningshelikopter deltok i redningsaksjonen etter snøskredet i Sydalsfjellet i Lofoten første påskedag. En mann er bekreftet omkommet etter å ha blitt tatt av skredet. Foto: Eric Fokke / NTB scanpix
VANSKELIGE FORHOLD: Både ambulansehelikopter og Sea King redningshelikopter deltok i redningsaksjonen etter snøskredet i Sydalsfjellet i Lofoten første påskedag. En mann er bekreftet omkommet etter å ha blitt tatt av skredet. Foto: Eric Fokke / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): – Vi fikk meldinga fra en person som var ute på ski litt før klokka 16. i dag. Han var på tur med en kamerat og hadde sett at han ble tatt av et snøskred, forteller Jon Inge Moen, operasjonsleder ved politiet i Nordland, til Dagbladet.

Kameraten ringer umiddelbart til politiet og det blir satt i gang en stor redningsaksjon av frivillige og profesjonelle mannskaper for å redde mannen.

Ute på ski

Ulykken skjedde i Sydalsfjellet i Vågan kommune i Lofoten. De to kameratene sto nedover fjellet på ski.

Den avdøde mannen var i begynnelsen av 40-åra. Han har norsk statsborgerskap, men er bosatt i utlandet. Mannen var på besøk hos kameraten i slutten av 30-åra som er hjemmehørende i Vågan. Han blir nå ivaretatt av sin familie og politiet. Han får tilbud om hjelp fra kriseteamet i Vågan kommune.

Moen forteller at leteaksjonen var vanskelig å gjennomføre. Spesielt grunnet fare for nye snøskred.

– Det er et veldig bratt og vanskelig område. Det tar derfor tid for redningsmannskapene å komme seg inn i området på en trygg måte. Det er mange vurderinger som må gjøres, sier Moen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer