Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haugesund-angrepet:

Mann i 40-åra siktet for drap: - Han er godt kjent for politiet

En mann i 40-åra er siktet for drap på en kvinne i 60-åra i Haugesund.

DØDE: Kvinnen som ble angrepet på gravlunden i Haugesund i går, døde av skadene. Foto: Tipser
DØDE: Kvinnen som ble angrepet på gravlunden i Haugesund i går, døde av skadene. Foto: Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som i går ble funnet livstruende skadd på en gravlund i Haugesund ble natt til i dag erklært død.

Kvinnen, som er i 60-åra, ble funnet liggende like ved siden av en mann i 40-åra. Mannen er nå siktet for drap.

Det er ifølge politiet ingenting som tilsier at de to hadde en relasjon. Hun var trolig et tilfeldig offer.

Det ble funnet en øks på åstedet, som sees i sammenheng med hendelsen.

- Vi har kontroll på øksen, men mener det er for tidlig å si om dette er våpenet, sier politiadvokat Marte Lysaker på en pressekonferanse.

Lysaker vil ikke si noe om skadene kvinnen ble påført.

PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Marte E. Lysaker opplyste om saken på en pressekonferanse på politihuset i Haugesund onsdag. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Marte E. Lysaker opplyste om saken på en pressekonferanse på politihuset i Haugesund onsdag. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix Vis mer

Tidligere straffedømt

Hun sier at det er sikret en rekke spor på åstedet, men vil ikke gå nærmere inn på hva dette er. Hun ønsker heller ikke gå inn i detaljer om hendelsesforløpet.

Det har blitt tatt prøver for å sjekke om mannen var ruspåvirket da angrepet fant sted. Mannen blir begjært varetektsfengslet i løpet av torsdagen.

Den drapssiktede er en kjenning av politiet, blant annet for voldskriminalitet og det Lysaker betegner som «annen kriminalitet».

- Han er godt kjent for politiet og er tidligere straffet, sier Lysaker, men hun vil ikke gå nærmere inn på akkurat hva han er straffedømt for.

Samme ettermiddag som angrepet på gravlunden fikk politiet melding om at en mann skal ha forsøkt å bryte seg inn i en bolig med en øks. Denne episoden sees i sammenheng med angrepet på kvinnen i 60-åra.

- Det er en hendelse politiet ser i sammenheng med det som skjedde på gravlunden, sier politiadvokaten.

JOBBER PÅ ÅSTEDET: Krimteknikere jobber på gravlunden i Haugesund der en kvinne i 60-år ble angrepet med det som trolig er en øks natt til tirsdag. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix
JOBBER PÅ ÅSTEDET: Krimteknikere jobber på gravlunden i Haugesund der en kvinne i 60-år ble angrepet med det som trolig er en øks natt til tirsdag. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix Vis mer

Etterforskes på full styrke

I tillegg til kriminalteknisk åstedsundersøkelse og rundspørring i området, ble det i går foretatt en rekke vitneavhør.

Lysaker sier at saken etterforskes på full styrke.

Mannens forsvarer Erik Lea sier til Dagbladet at han ikke har fått diskutert saken med sin klient, men opplyser at de har fått snakket sammen.

- Jeg venter på avklaring om det skal forsøkes avhør med han i dag. Det har så langt vært vanskelig å få gjennomført avhør grunnet hans psykiske tilstand, sier Lea.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!