Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i 40-åra siktet for legemsbeskadigelse mot Veronica Heggheim Stegegjerdet

Siste som skal ha sett henne i live.

FUNNET HER: Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet omkommet i strandkanten i dette området langs Barsnesfjorden i Sogndal.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FUNNET HER: Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet omkommet i strandkanten i dette området langs Barsnesfjorden i Sogndal. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen i 40-åra, som man mener var den siste som så Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) i live i november, er siktet for legemsbeskadigelse mot 22-åringen, melder VG.

Mannen sittter varetektsfengslet i saken for falsk forklaring. Han kjørte kvinnen hjem dagen hun forsvant og skal være den siste som så henne i live. Mannen var lenge politiets viktigste vitne i saken.

Ifølge VG er den utvidede siktelsen knyttet til tidsrommet da kvinnen forsvant. Avisa skriver at en hevelse i avdødes ansikt er bakgrunnen for den utvidede siktelsen.

Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) ble funnet død ved Barnesfjorden 14. november etter å ha vært savnet i over tre uker.

Den nå siktede mannen sa i et intervju med Sogn Avis tidligere at han angret på at han overlot kvinnen for seg selv da han kjørte henne hjem.

FUNNET DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet
Foto: Privat
FUNNET DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet Foto: Privat Vis mer

- Hadde jeg bare vært med henne videre, hadde situasjonen sikkert vært helt annerledes i dag, sa han.

Ifølge hans forsvarer, advokat Trygve Staff, erkjenner han ikke straffskyld.

- Han stiller seg uforstående til siktelsespunktet om legemsbeskadigelse og sier at dette stemmer ikke. Han skjønner at dette kan oppfattes som om han skal ha noe med å gjøre med forvinningen og dødsfallet å gjøre, det bekymrer ham. Jeg kan ikke se at det er noe link mellom siktelsen om legemsbeskadigelse og forsvinningen, sier Staff til Dagbladet.

Politiet i Sogn og Fjordane har ikke vært tilgjengelige for å kommentere denne saken. Familien til Stegegjerdet sin bistandsadvokat, Synne Catrin Øren, ønsker ikke å kommentere saken.

Dagbladet følger saken.

Lik Dagbladet på Facebook