Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i 40-åra siktet for overgrep mot mindreårige jenter flere steder i landet

Utga seg for å være jente på sosiale medier og lurte jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 40-årene fra Elverumer  varetektsfengslet og siktet for overgrep mot mindreårige jenter flere steder i landet, opplyser politiet i Hedmark.

Siktede har på sosiale medier som bl.a. Instagram, KIK og Snapchat hatt fiktive profiler hvor han har utgitt seg for å være en jente. Gjennom de kanalene har han fått kontakt med mindreårige jenter. Han har oppfordret jentene til å sende bilder og videoer av seg selv. Etterhvert har han oppfordret jentene til å utveksle intime bilder og filmer med ham, ifølge politiet.

Så langt har politiet sikret over 170 000 bilder, rundt 3000 videoer og en mengde chattelogger

Politiet sier jentene er blitt lurt av mannen, og at de har trodd at de chattet og delte bilder/videoer med en jevnaldrende jente.

Bakgrunnen for saken er at Kripos i slutten av juli ble kontaktet av en far.

-  Kripos ble da kontaktet av faren til en veldig ung jente. Han opplyste at jenta var blitt kontaktet av det hun trodde var en annen ung jente. Etter hvert ble hun lurt til å sende bilder av seg selv, da også nakenbilder, sier politioverbetjent Roger Næss i Hedmark politidistrikt til NTB.

To andre menn er også pågrepet og avhørt i saken, og politiet utelukker ikke at flere kan bli trukket inn.

- Vi jobber med det for øye at det kan være flere gjerningsmenn som har deltatt i dette. Det har høy prioritet å få stoppet dem, sier Næss til NTB. Mannen fra Elverum er varetektsfengslet til 26. oktober.

Han er foreløpig siktet etter straffelovens paragraf 204 a for å ha skaffet seg overgrepsbilder av barn og etter paragraf 222 for trusler. Siktelsen kan bli utvidet.

Dagbladet oppdaterer saken

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!