FANT REVEN:  Vestfold-politiet har etter en ransakelse funnet igjen reven som tidligere i dag ble meldt stjålet fra en butikk i Horten. Fra venstre: politibetjent Nguyen, politiførstebetjent Rustad, reven, politibetjent Halvorsen og politibetjent Gunnestad. Foto: Politiet i Vestfold
FANT REVEN: Vestfold-politiet har etter en ransakelse funnet igjen reven som tidligere i dag ble meldt stjålet fra en butikk i Horten. Fra venstre: politibetjent Nguyen, politiførstebetjent Rustad, reven, politibetjent Halvorsen og politibetjent Gunnestad. Foto: Politiet i VestfoldVis mer

Mann i 40-åra siktet for revetyveri

- Kan ikke se bort ifra at jeg stjal reven, sier siktede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag fikk politiet i Vestfold melding om at en utstoppet rev, cirka en meter høy, og med en verdi på 35 000 kroner, var stjålet fra en butikk i Horten.

Reven hadde stått plassert på utsiden av en butikk i Storgata da den forsvant.

- Vi fikk melding om tyveriet klokka 13.50 i dag, og av en eller annen merkelig grunn fikk vi etter kort tid en rekke telefoner om at det var blitt lagt ut bilde av den aktuelle reven på sosiale medier. Noen av innringerne navnga også hvem de mente sto bak, sier operasjonsleder i Vestfold-politiet, Kjetil Indahl til Dagbladet.

- Har du en rev? - Det ble da besluttet fra juridisk hold å gjennomføre en ransakelse hos vedkommende, og en patrulje dro til hans adresse og fant reven inne i vedkommendes leilighet, fortsetter operasjonslederen.

Ifølge Tønsberg Blad spurte politiet om følgende da de ringte på døra til mannens bopel:

- Har du en rev - ikke en sånn du røyker?

- Ser ikke bort ifra at jeg stjal den Mannen, som er i 40-åra ble siktet for tyveriet, men var ifølge operasjonslederen, og i likhet med reven, lite talefør.

- Siktede sa ordrett at han kunne ikke se bort ifra at han hadde noe med tyveriet å gjøre, men han ville ikke innrømme at han hadde det, sier Indahl.

Og til tross for at det kanskje kan se slik ut i bildet politiet har sendt ut, er ikke reven lenger i politiets besittelse.

- Eieren har nå fått reven tilbake, og er glad og fornøyd, sier Indahl.