KOLLISJON: Dødsulykken på Rørosbanen skjedde der en lokalvei krysser jernbanesporet ved Bjørånes, om lag 10 kilometer nord for Koppang. Tre personer er sendt til sykehus, og én er bekreftet omkommet. Henrik (18) var på vei til kjæresten sin da ulykken skjedde. Video: Henrik Johannessen. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Ulykke ved Koppang:

Mann i 40-årene fra Hedmark omkom i kollisjon med tog

Tre til sykehus etter kollisjonen mellom lastebil og tog på Rørosbanen.

SISTE: den omkomne lastebilsjåføren er en mann i 40-årene fra Hedmark, opplyser operasjonsleder Bård Einar Hoft ved Innlandet politidistrikt til Dagbladet ved 18.45-tiden.

De pårørende er varslet.

- Det er store skader på kjøretøyet, og politiet kommer til å jobbe på ulykkesstedet utover kvelden, sier operasjonslederen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

---

Politiet er i gang med å varsle pårørende til den omkomne lastebilsjåføren i ulykken nord for Koppang torsdag ettermiddag, opplyser Innlandet politidistrikt ved 17-tiden.

Tre personer er sendt til Sykehuset Innlandet - to av dem til Elverum og en til Tynset.

Togulykken skjedde ikke i tilknytning til riksvei 3, som de fleste utenfor Hedmark-kommunen Stor-Elvdal på størrelse med Vestfold fylke kjenner som den store hovedferdsåren i Østerdalen.

- Jernbanen ligger på andre siden av Glomma, på østsiden. Veien der bilen har krysset jernbanesporet og kollidert, er en gruset fylkesvei hovedsaklig med lokaltrafikk mellom tettstedene Koppang og Atna, sier ordfører i Stor-Elvdal kommune, Terje Hoffstad, til Dagbladet.

Ulykken, som politiet fikk første melding om klokka 14.07, skjedde på en grisgrendt strekning på Bjørånes, om lag 10 kilometer, nord for kommunesenteret Koppang.

Ordføreren var kommet hjem, om lag 50 kilometer fra Koppang, da han ble varslet om ulykken.

Rådmannen, som er leder for kommunens kriseteam, samlet teamet for å kunne gi et psykososialt tilbud til på Stor-Elvdal Hotell.

- Det er lenge siden det har vært situasjoner her i kommunen da det har vært nødvendig å sammenkalle kriseteamet. Uten at jeg husker nøyaktig på sparket, mener jeg det må ha vært for fem.seks år siden. Da gikk det et skred i grunnen under jernbanesporet. Ingen mistet livet, sier ordfører Terje Hoffstad.