HURUM: Kvinnen som ble drept ble funnet på denne gården i Hurum i går kveld. Politiet har siktet en mann for drapet. Foto: Henning Lillegård
HURUM: Kvinnen som ble drept ble funnet på denne gården i Hurum i går kveld. Politiet har siktet en mann for drapet. Foto: Henning LillegårdVis mer

Mann i 40-årene siktet for drapet i Buskerud

Siktede varslet selv politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for drap etter funnet av en død kvinne i en bygning på Sand gård på Hurum i går kveld. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.48 mandag.

Det var siktede selv som varslet politiet. Han ble pågrepet uten dramatikk på stedet, og sitter nå i sentralarresten på politihuset i Drammen. Da politi og ambulansepersonell ankom stedet ble det bekreftet at kvinnen var død, og at hun var påført ytre skader. Det skal ha vært flere vitner på stedet, som politiet nå vil gjennomføre avhør av.  

- Politiet arbeider med å få en sikker identitet på den døde, og vil som følge av det varsle pårørende. Vi vil gjennomføre avhør av siktet i løpet av kort tid, sier politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen.  

- Vi jobber nå med å sikre åstedet, og vi har bedt om bistand fra Kripos til de tekniske undersøkelsene på stedet. Vi har også mottatt bistand fra eget distrikt, sier Svane Mathiassen.  

Politiet vil bruke tiden til tekniske og taktiske undersøkelser, og etterforsker saken bredt nå i startfasen. Det skal gjennomføres rundspørring i området, og politiet er interessert i tips fra publikum. Det er begrenset hvor mye informasjon politiet kan gi i forhold til hendelsesforløp og motiv for drapet på et så tidlig tidspunkt. Det jobbes blant annet med å få en sikker identitet på avdøde.  

Har du informasjon som kan bidra til å kartlegge saken ytterligere, så kan du ta kontakt med politiet på 02800.