Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann døde etter skyting i Nittedal:

Mann i 40-årene siktet for forsettlig drap etter skyteepisode i Nittedal

Erkjenner ikke straffskyld etter at en mann i 30-årene mistet livet.

DØDE: Politiet rykket ut til stedet, og mannen som var truffet av skuddet ble sendt til sykehus. Der døde han. Foto: NTB scanpix
DØDE: Politiet rykket ut til stedet, og mannen som var truffet av skuddet ble sendt til sykehus. Der døde han. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den siktede selv som meldte fra om skyteepisoden. Ifølge hans forsvarer mener mannen at skuddet gikk av ved et uhell.

- Vi har siktet ham for forsettlig drap på dette tidspunktet, og vil be om fire ukers varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett mandag, sier politiadvokat Sindre Stave i Øst politidistrikt til NTB.

Mannen som døde, er i 30-årene. Ifølge Stave var denne mannen og den nå siktede mannen bekjente. Siktede hadde søndag forklart seg i flere avhør.

Lovlig våpen

- Han har medvirket til etterforskningen ved å avgi forklaring. Han har ikke tatt skikkelig stilling til siktelsen, men erkjenner i utgangspunktet ikke straffskyld for forsettlig drap, sier Stave.

Mannen hadde lovlig tilgang til våpenet, bekrefter politiadvokaten. Det skal være et håndholt skytevåpen, men politiet ønsker ikke å gå i detaljer om dette.

Utover dette ønsker politiet av hensyn til etterforskningen ikke å oppgi flere detaljer rundt hendelsen, men Stave sier at etterforskningen pågår for fullt, med både taktisk og teknisk etterforskning.

Ble sendt til sykehus

Det var klokken 18.48 lørdag kveld at politiet fikk melding om at det var avfyrt skudd i en leilighet ved Mo i Nittedal. Bevæpnet politi rykket ut og fant den skuddskadde mannen i leiligheten. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp før mannen ble fraktet med ambulanse til Ullevål sykehus. Mannen døde senere på sykehuset som følge av skuddskadene.

Mannen som er siktet for drap, ble pågrepet på stedet. Han har vært gjennom flere avhør siden pågripelsen og samarbeider med politiet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!