FUNNET PÅ BRYGGE: En mann i 50-årene ble drept på øya Nakholmen onsdag kveld. En mann i 20-årene er siktet i saken.
FUNNET PÅ BRYGGE: En mann i 50-årene ble drept på øya Nakholmen onsdag kveld. En mann i 20-årene er siktet i saken.Vis mer

Mann i 50-åra drept på Nakholmen. Mann i 20-åra siktet i saken.

Ingen kjent relasjon mellom offer og gjerningsmann, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: En mann i slutten av 50-åra ble drept på Nakholmen, opplyser politiet i Oslo torsdag.

Det skal ikke være noen relasjon mellom siktede og avdøde, og voldshendelsen skjedde brått og uventet, melder politiet.

Ifølge politiet i Oslo er den siktede en mann i slutten av 20-åra og er kjent for mindre forhold. Men politiet vil ikke karakterisere ham som en kjenning av politiet.

PRESSEKONFERANSE: Politiet i Oslo holdt torsdag pressekonferanse om drapet på Nakholmen. Video: NTB Vis mer Vis mer Vis mer

Vitner skal ha lagt merke til mannen i 20-åra før hendelsen skjedde. Politiet etterforsker nå hva som skjedde i timene før den siktede ankom øya onsdag.

Pågrepet på stedet

Klokka 21.15 fikk politiet i Oslo melding om en voldshendelse på Nakholmen i Oslofjorden.

- Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men vedkommende ble bekreftet død. En mistenkt gjerningsperson er pågrepet, sier operasjonsleder Marita Aune til Dagbladet.

Vold med en gjenstand
Aune ønsker foreløpig ikke å kommentere den pågrepedes kjønn eller alder. Det samme gjelder hendelsesforløpet.

- Det er litt for tidlig å si hva som har hendt. Vi har vært i kontakt med vitner på stedet og foretar intervjuer, forteller operasjonslederen.

Til Aftenposten forteller operasjonslederen at avdøde ble utsatt for vold med en gjenstand, men presiserer at det ikke er snakk om en skyteepisode.

- Krimteknikere og flere patruljer er på stedet. Vi foretar nødvendige undersøkelser, legger Marita Aune til om politiets arbeid.

Like før klokka 00.30 natt til torsdag opplyser politiet på Twitter at det pågår kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

«Vi har ikke mer infor om hendelsen nå», skriver politiet.

Ferje fikk ikke legge til kaia
Nakholmen ligger 600 meter fra Bygdøy og tre kilometer fra Rådhuskaia. Ifølge Wikipedia er øya bebygd med 182 små hytter. Øya har ingen fastboende.

Det går ferje til øya som ligger rundt tre kilometer fra Rådhusplassen.

Pressevakt Øystein Dahlen Johansen i Ruter sier at selskapet kjenner til hendelsen.

- Politiet ga oss beskjed om at de ønsket at båten ikke la til kai klokka 22.38. Vi tok så kontakt med båten, som ikke la til, men fortsatte til Hovedøya og deretter til Aker Brygge, opplyser han til NTB.