RØRBOMBE: Ifølge CNN er dette pakken som ble sendt til deres kontor på Time Warner Center, hvor blant annet CNNs avdeling i New York holder til. Foto: CNN
RØRBOMBE: Ifølge CNN er dette pakken som ble sendt til deres kontor på Time Warner Center, hvor blant annet CNNs avdeling i New York holder til. Foto: CNNVis mer

Mann i 50-åra pågrepet i forbindelse med pakkebombene

En mann er pågrepet i Florida forbindelse med etterforskningen av pakkebombene i USA, ifølge flere medier.

Føderale myndigheter har en person i varetekt i forbindelse med brevbombene som har blitt oppdaget denne uka, skriver nyhetsbyrået AP, som siterer en ikke navngitt tjenestemann i justisdepartementet.

Mannen, som ble pågrepet i Florida, er i 50-åra. Foreløpig er ikke hans navn kjent, og heller ikke en eventuell siktelse.

- Et hvert forsøk på å skade andre er motbydelig og har ingen plass i Florida eller i vårt land, skriver Floridas guvernør, Rick Scott, på Twitter.

- Vi må aldri la politisk vold slå rot i Amerika. Kan ikke la det skje. Jeg er forpliktet til å gjøre alt i min makt som president for å stoppe det. For å stoppe det nå. Stopp det nå, sier president Trump i forbindelse med pågripelsen.

En talskvinne for departementet sier at myndighetene planlegger å komme med mer informasjon under en pressekonferanse.

FLORIDA: Amerikansk politi har knyttet flere av pakkebombene til et postkontor i Florida. I dag ble en mann i 50-årene pågrepet i Florida. Foto: Gianrigo MARLETTA / AFP
FLORIDA: Amerikansk politi har knyttet flere av pakkebombene til et postkontor i Florida. I dag ble en mann i 50-årene pågrepet i Florida. Foto: Gianrigo MARLETTA / AFP Vis mer

Undersøker varebil

Amerikansk politi har knyttet flere av pakkebombene til et postkontor i Florida. TV-stasjoner har vist bilder av politifolk som undersøker en hvit varebil på en parkeringsplass utenfor en bedrift i byen Plantation i Florida i dag. Varebilen, som har blitt fraktet vekk fra stedet, har klistremerker med det amerikanske flagget festet på vinduene.

Fredag ble to nye pakker oppdaget i Florida og New York.

Pakkene var adressert til den demokratiske senatoren Cory Booker fra New Jersey og tidligere nasjonal etterretningssjef James R. Clapper Jr. Pakken som var myntet på Clapper, var adressert til CNNs kontorer i New York, melder The New York Times.

FLORIDA: Varebilen blir fraktet vekk fra parkeringsplassen. Foto: Michele Eve Sandberg / AFP / NTB Scanpix
FLORIDA: Varebilen blir fraktet vekk fra parkeringsplassen. Foto: Michele Eve Sandberg / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Trump-kritikere

12 mistenkelige pakker, adressert til ti forskjellige personer, har blitt oppdaget rundt om i USA siden mandag. Mottakerne har hovedsakelig vært toppolitikere og andre kjente personer som er kritiske til USAs president Donald Trump.

Milliardæren George Soros, Clinton-paret, Barack Obama, tidligere statsadvokat Eric Holder, demokraten Maxine Waters, tidligere CIA-direktør John Brennan, tidligere visepresident Joe Biden og skuespiller Robert De Niro har også blitt tilsendt pakker.

Ingen av pakkene har detonert, og dermed har ingen blitt skadet. Fortsatt er det uklart om bombene var konstruert for å detonere - eller kun for å spre frykt.

Dagbladet følger saken.