ÅSTEDET: En mann i 50-årene ble natt til i dag drept på Mørkved i Bodø. Foto: Geir H. Olsen/AB24
ÅSTEDET: En mann i 50-årene ble natt til i dag drept på Mørkved i Bodø. Foto: Geir H. Olsen/AB24Vis mer

Mann i 50-åra tatt for drap i Bodø

Tilhørte samme rusmiljø som den avdøde (56).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet) En Bodø-mann i 50-åra er pågrepet og siktet for drapet på en 56 år gammel mann på Mørkved i Bodø natt til i dag.

Pågripelsen var udramatisk og fant sted ved siktedes bolig. Både siktede og avdøde var del av samme rusmiljø i byen og såkalte kjenninger, men politiet vil ikke gå ut med eventuelt motiv eller bakgrunn for drapet.

- Han er ikke brakt inn til formelt avhør ennå, sier politiadvokat Linda Gade Thronæs ved Salten politidistrikt til Dagbladet.

Thronæs vil ikke bekrefte eller avkrefte opplysninger om at drapet ble gjennomført med kniv.

- Holdt igjen Avisa Nordland melder at to personer skal ha gjenkjent vedkommende og holdt ham igjen. Dette er ikke bekreftet av politiet.

- Han skulle til å løpe av gårde igjen, men vi holdt ham tilbake og roet ham ned. Det beste for ham var å melde seg for politiet, sier en av personene til avisa.

Kripos Vaktleder Kai Roger Bakken ved Kripos opplyste i formiddagen at Salten politidistrikt har bedt om bistand.

- Vi sender tekniske og taktiske etterforskere, sier Bakken til Dagbladet.

Har du informasjon om drapssaken eller bilder av politiets arbeid? Ta kontakt med Dagbladet med mms/sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.

Gjenopplivning Politiet mottok meldingen om en alvorlig skadet mann i en bolig klokken 02.21 i natt, og rykket umiddelbart ut til stedet. Ambulansepersonell forsøkte å gjenopplive mannen, men livet sto ikke til å redde, og mannen ble erklært død klokken 03.06.

I tillegg til avdøde befant det seg flere andre personer på åstedet.

- Han blir nå avhørt, men det er foreløpig uklart hvilken rolle han har hatt, sier Gade Thronæs.

Teknikere Den drepte mannen bodde ikke på adressen der han ble funnet. I følge politiet var det også flere andre i boligen tidligere på kvelden.

- Vi jobber nå med å identifisere disse, og de vil bli bragt inn til avhør etter hvert som vi identifiserer dem, sier Gade Thronæs.

Boligen og det antatte åstedet er sikret, og kriminalteknikere er i gang med åstedsarbeidet. Det søkes også med hund i området. I løpet av dagen vil de be om støtte fra Kripos.