Mann i 50-åra trolig omkommet etter båtforlis i Troms

Kystvakta vil fortsette søket utover kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 03.10 mottok Hovedredningssentralen (HRS) nødsignal fra en fiskebåt i Reisafjorden i Troms.

Troms politidistrikt opplyser mandag ettermiddag at en mann i 50-åra som var i fiskebåten trolig er omkommet.

- Det har gått såpass lang tid nå at vi anslår at mannen er omkommet. Kystvakta fortsetter søket utover kvelden og vil vurdere å gjenoppta søk i morgen tidlig, sier Eirik Kileng, operasjonsleder ved Troms politidistrikt.

Fem båter og helikopter har blitt brukt i søket etter mannen. Det er også gjort strandsøk i områder det har vært aktuelt. Dykkere har også vært nede i båten uten å ha gjort noen funn.

- Det er gjort grundige søk i hele området og søkeforholdene er gode. Dette er et åpenbart havari og enn så lenge har vi grunn til å tro at det kun var en person i båten, sa vakthavende for redningsaksjonen, Kjell Johansen til Dagbladet tidligere i dag.

Politiet opplyser om pårørende er varslet.

35 fot stor fiskebåt

Da nødsignalet ble plukket opp rykket redningsskøyta «Oscar Tybring» raskt ut fra Skjervøy, og klokka 0405 meldte de om funn av vrakgods og diesel i området. Båten gikk på grunn like ved land.

Et ambulansehelikopter fra Universitetssykehuset i Nord-Norge og et Sea King helikopter ble da tilkalt. Kystvaktskipet Sortland ankom området like før klokka 07.00.

Ifølge Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Nord er vraket av den 35 fot store fiskebåten lokalisert på rundt 30 meters dyp.