Mann i 50-årene pågrepet i Martine-saken

Politiet tror han kan ha hjulpet gjerningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble en mann i 50-årene arrestert i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen (23), skriver Metropolitan-politiet i London i en pressemelding. 

Pågripelsen av mannen i 50-årene skjedde i mannens bopel som ligger i distriktet St. Johns Wood, nordvest i London.

- Vi har arrestert en mann i 50-årene. Han er ikke mistenkt for drapet, men for å ha hjulpet gjerningsmannen, sier Eddie Townsend, talsmann for London Metropolitan Police til Dagbladet.no.

Mannen ble i dag løslatt mot kausjon fram til slutten av mai.

- En hvilken som helst gjernings-mann

Hittil er den eneste som har vært ettersøkt av politiet i forbindelse med drapssaken, 21 år gamle Farouk Abdulhak. Martine Vik Magnussen ble sist sett i live da hun forlot nattklubben Maddox natt til fredag 14. sammen med Abdulhak.

Fredag ettermiddag reiste han til hjemlandet Jemen via Kairo. I politiets etterforskning har han til nå hatt status som vitne.

- Dere har tidligere bare etterlyst en person som vitne i saken. Siden dere nå bruker ordet gjerningsmann, betyr dette at dere vet hvem gjerningsmannen er?

- Det betyr en hvilken som helst gjerningsmann. Vi trenger fortsatt å komme i kontakt med Mr. Abdulhak, sier Townsend.

HALVANNEN MÅNED SIDEN: 16. mars ble den 23 år gamle norske studenten Martine Vik Magnussen funnet drept. Foto: Keith Hammet/Dagbladet
HALVANNEN MÅNED SIDEN: 16. mars ble den 23 år gamle norske studenten Martine Vik Magnussen funnet drept. Foto: Keith Hammet/Dagbladet Vis mer

Talsmannen for etterforskningen i London vil ikke si noe om den arrestertes statsborgerskap. Til TV 2 Nyhetskanalen sier han at i 99 prosent av sakene der det er løslatelse mot kausjon, konfiskeres passet, slik at den mistenkte ikke kan reise utenlands.

- Farouk har informasjonen

Halvannen måned er gått siden den norske studenten Martine Vik Magnussen ble funnet drept i kjelleren i en fasjonabel bygård i sentrum av London søndag 16. mars.

Dødsårsaken var ifølge Scotland Yard kvelning, men ingen er så langt siktet eller mistenkt for drapet. 

Farouk Abdulhak var en av de siste som så Martine i live og bodde i leilighetskomplekset hvor 23-åringen ble funnet drept. 

Politiet har hele veien vært interessert i å komme i kontakt med Abdulhak, som befinner seg i Jemen. Det finnes ingen utleveringsavtale mellom Storbritannia og Jemen. Britisk politi har sagt at de ønsker å avhøre Abdulhak i London.

Under Martines begravelse i går, gikk etterforskningsleder Jessica Wadsworth ved Scotland Yard, langt i å antyde at britisk politi mener Abdulhak har vært involvert i drapet.

- Det er Farouk som har informasjonen vi trenger, sa Wadsworth til Dagbladet.no. 

På direkte spørsmål bekreftet hun at Abdulhak etter politiets syn er den eneste personen som nå er interessant i etterforskningen.

Mann i 50-årene pågrepet i Martine-saken

- Noen ville det annerledes

Asker kirke var fullsatt med flere hundre sørgende da Martine ble gravlagt i går. I minnetalen kalte faren, Odd Petter Magnussen, henne en «solstråle».

Om omstendighetene rundt datterens død sa han dette:

- Du hadde en lysende framtid, men noen ville det annerledes.

Alle med informasjon om saken bes kontakte britisk politi på + 44 20 8358

0300. Hvis du vil være anonym, kan du ringe + 44 800 555 111.

ETTERSØKT: Farouk Abdulhak (21) er en av de siste som så Martine i live, og liket av 23-åringen ble funnet i bygården der Abdulhak bodde.