Mann i 50-årene siktet for å oppbevare overgrepsmateriale

En mann i 50-årene bosatt i Bergen er varetektsfengslet i én uke, siktet for å oppbevare materiale som viser overgrep mot barn. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet ba om at mannen skulle fengslet i fire uker i varetekt, med brev- og besøksforbud i hele perioden, men fikk kun medhold i én ukes varetekt etter fengslingsmøtet i Bergen tingrett fredag ettermiddag.

Ifølge Bergens Tidende ble mannens bolig ransaket etter at Kripos hadde fått tips om at mannen hadde vært inne på nettsider han ikke burde.

- Det ble funnet overgrepsmateriale på datamaskinen, og det var ganske oversiktlig hvem som hadde hatt tilgang til den. En mann i 50-årene som bodde der ble arrestert under aksjonen, sier politiadvokat Ørjan Ogne.

En rekke elektroniske medier ble beslaglagt i razziaen. Politiet sitter nå med to datamaskiner, to iPhone-er, en ekstern harddisk og en minnepenn som skal gjennomgås.

- Vi vil bruke fengslingstiden til å gå gjennom beslaget. Vi vil se om vi finner mer overgrepsmateriale og eventuelle nettverk mannen kan være del av, sier Ogne.

Mannen erkjente delvis straffskyld, men motsatte seg fengsling.

- Han har sagt at han ikke er pedofil, men at han har gjort dette for spenningens del, sier hans forsvarer Fredrik Verling til avisen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer