Mann i 60-åra funnet død utendørs

Politiet etterforsker dødsfallet som mulig drap.

DØD MANN: Politiet undersøker et område på Filtvet i Hurum i Buskerud etter funn av en død mann. 
Foto: Edgar Dehli / rha.no / NTB scanpix
DØD MANN: Politiet undersøker et område på Filtvet i Hurum i Buskerud etter funn av en død mann. Foto: Edgar Dehli / rha.no / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILTVET/OSLO (Dagbladet): Politiet i Søndre Buskerud politidistrikt undersøker et område på Filtvet i Hurum i forbindelse med funn av død mann. Politiet opplyser at den avdøde er en mann i 60-åra og bosatt i Hurum. Nærmeste familie er varslet.

- Vi fikk melding klokka 14 om at en kvinnelig turgåer hadde funnet en mann som lå ute i et område. Det er spredt bebyggelse med få hus der han ble funnet. Vedkommende som fant ham konstaterte at mannen var død, og vi har nå to patruljer og teknikere på stedet, sier operasjonsleder Olav Myrvold til Dagbladet.

- Vi finner dødsfallet mistenkelig og vil undersøke stedet der han ligger.

Dagbladets reporter på stedet melder at politiet har sperret av et stort område, og inngangen til en tursti. Det er ingen nærliggende hus.

- Kan dette dreie seg om et drap?

- Vi kan ikke utelukke det, og vil derfor ivareta åstedet så godt som mulig. Funn på stedet og måten vedkommende ble funnet på gjør at vi vil undersøke dette ytterligere, sier Myrvold.

Myrvold avviser at mannen har blitt funnet ille tilredt, og ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å si mer om hvordan det ser ut på funnstedet.

Politiet forteller at det dreier seg om en eldre mann. Politiet har også en teori om hvem den avdøde er, men vil ikke ut med informasjon på nåværende tidspunkt. TV2.no skriver imidlertid at det skal være en  mann som bor i nærheten.

- Funnstedet ligger ved en grusvei og et bekkefar utenom bebyggelsen.

Politiet vil nå gjøre teknisk og taktisk arbeid, blant annet ved å gjøre åstedsundersøkelser og rundspørring i området.

Myrvold forteller at det ikke tyder på at mannen har ligget ute lenge.

Dagbladet kommer med mer.