Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i 60-åra pågrepet etter hyttebrann

Leter med hund i nedbrent bygning i frykt for at hytteeieren ikke var alene.

HYTTEBRANN: En mann i 60-åra er pågrepet etter at hytta hans brant ned i Skiptvet i Follo. Det er uklart om det befinner seg noen inni hytta. Foto: Terje Akerhaug
HYTTEBRANN: En mann i 60-åra er pågrepet etter at hytta hans brant ned i Skiptvet i Follo. Det er uklart om det befinner seg noen inni hytta. Foto: Terje Akerhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En mann i 60-åra ble i natt pågrepet etter at han ga en svært inkoherent forklaring om hvordan det begynte å brenne i ei hytte i Skiptvet og om hvorvidt det var andre tilstede.

- Da politiet ankom stedet ble de møtt av en mann som snakket usammenhengende og ga en forklaring som ikke samsvarte med det politipatruljen så på stedet. Mye tyder på at vedkommende var ruset, sier lensmann Erik Høisæther i Skiptvet til Dagbladet.

Han opplyser at lokale åstedsgranskere i samarbeid med en patrulje med likhund fra Oslo politidistrikt i dag vil gjennomsøke brannruinene,  da det ennå er uklart om det kan ha vært en person inne i hytta.

- Vi har ikke fått melding om at noen er savnet, men på bakgrunn av hva mannen vi påtraff forklarte må vi gjøre grundige undersøkelser, sier Høisæther,

Den pågrepene, som skal være eieren av hytta, er mistenkt for å ha startet brannen. Hytta er rundt 70 kvadratmeter stor i to etasjer. Store deler av taket hadde falt sammen da redningsmannskapene kom til stedet, og bygget er nå brent ned til grunnen

- Vi har sikret oss spor som tyder på at mannen har vært mer involvert enn det han gir uttrykk for, sa operasjonsleder Leif Olav Hoten i Follo politidistrikt til Dagbladet i natt.

I 10-tida hadde politiet ikke fått opplysninger som underbygget frykten for at noen har omkommet i brannen, men tekniske undersøkelser fortsetter utover dagen.

Det er tatt en utvidet blodprøve av hytteeieren, som i formiddag ennå ikke var avhørt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!