Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i 60-åra siktet for å ha bestilt drap på sin egen kone

Ble pågrepet av politiet i Oslo tirsdag.

MØTTE PRESSEN: Oslo politidistrikt holdt torsdag formiddag en pressekonferanse i forbindelse med at en norsk statsborger er pågrepet for bestillingsdrap på ektefellen i Pakistan. Se hele pressekonferansen her. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo politidistrikt opplyser torsdag at de har pågrepet en mann i 60-åra, bosatt i Oslo, og siktet ham for medvirkning til drap. Mannen skal ifølge politiet ha bestilt drap på sin egen ektefelle.

Under en pressekonferanse klokka 11 i dag opplyser politiet at mannen ble pågrepet tirsdag i sin bolig i Oslo.

Drapet skal ifølge politiet ha funnet sted i Pakistan den 31. mai i fjor, og det pågår nå en omfattende etterforskning av saken. Han er også siktet for medvirkning til drapsforsøk på to andre personer.

Gift i 2006 - drept i 2017

Det var i 2006 nordmannen giftet seg med en ny ektefelle i Pakistan. Det er denne kvinnen som nå er drept. Ifølge TV 2 har den siktede ha bodd i Norge i over 40 år, men politiet opplyser at offeret aldri har bodd i Norge.

Saken skal ha blitt etterforsket i mer enn ett år, før mannen til slutt ble pågrepet onsdag. Drapet skal ha skjedd i en forstad til Lahore i mai i fjor. Mannen framstilles for varetekstfengsling klokka 14 i dag.

Politiet opplyser under pressekonferansen at mannen er norsk statsborger, av pakistansk opprinnelse. Mannen er ikke tidligere straffedømt.

Norsk politi opplyser at de har samarbeidet tett med pakistansk politi, og at de sitter på et bredt bevisgrunnlag. Etterforskningen har ifølge politiet avdekket at siktede har gjort omfattende forsøk på å bestikke pakistansk politi

- Siktede skal ha vært i kontakt med myndighetspersoner for å få straffesaken henlagt, for at han skulle kunne reise tilbake til Pakistan uten å være etterlyst, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Sturla Henriksbø.

PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Sturla Henriksbø. Foto: NTB scanpix
PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Sturla Henriksbø. Foto: NTB scanpix Vis mer

Skal ha betalt 700 kroner

Politiet har teorier om hva som var motivet, men vil ikke gå inn på dette nå.

TV 2 melder at det skal være en sikkerhetsvakt som sto bak drapet på kvinnen. Han skal ifølge kanalen ha fått omkring 700 norske kroner for å ta livet av henne.

- Det har kommet fram i etterforskninga at mannen i Pakistan skal ha blitt tilbudt og mottatt penger for å gjennomføre drapet, sier Henriksbø, som ikke vil si noe om hvor mye penger det er snakk om.

Det har så langt ikke lyktes Dagbladet å få en uttalelse fra mannens forsvarer, advokat Marius Dietrichson.