Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i 60-åra skutt i magen med rifle i Tydal

Den antatte gjerningsmannen er fortsatt på frifot. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet pågrep natt til tirsdag en mann de mistenker for å være innblandet i skyteepisoden i Tydal i Sør-Trøndelag mandag kveld.

  • Har du bilder, video eller informasjon i saken? Tips oss med mms eller sms til 2400, e-post til [email protected] eller på telefon 24000000.

En mann i 60-åra ble i ettermiddag skutt i Tydal i Sør-Trøndelag. Tilstanden er foreløpig uviss.

Klokka 23.45 opplyser operasjonsleder Bernt Tiller til Dagbladet at politiet fortsatt søker etter gjerningsmannen.

- Helikopter fra Oslo har ankommet, med det har landet på Røros og blir der i påvente av bedre vær. Det vil si at vi per nå søker med det vi har av andre ressurser. Vi vet ikke om han har dratt til fots eller på scooter, men vi søker foreløpig i fjellheimen. Det er snakk om ganske store områder.

Politiet kjenner gjerningsmannens identitet og vil fortsette søk utover natta. Tiller vil imidlertid ikke si noe om alderen til gjerningsmannen eller om relasjonen mellom ham og den skadde.

Sendt til sykehus

- Hendelsen skjedde ved ei hytte. Politiet er foreløpig ikke på stedet. Helsepersonell har lokalisert den skadde og tar ham med til behandling, forteller operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Ebbe Kimo, til Dagbladet klokka 20.11.

Den skadde kommer til å fraktes ut av området på scooter og videre til sykehus. Politiet vet ikke noe mer om mannens tilstand, men han var ved bevissthet da han ble hentet av helsepersonell.

- Vi fikk melding via Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) klokka 18.10. En mann i 60-åra er skutt i magen i Tydal. Omstendighetene rundt hendelsen er ikke avklart, men mannen har ikke gjort dette selv, sier Kimo til NTB.

- Alle opplysningene vi har gått ut med kommer fra personer som har ringt inn til AMK. De har fortalt at det skal være snakk om to menn og at det er snakk om ei rifle og et skudd i magen. Tilstanden er uviss og omstendighetene rundt skuddet er uklare. Helseressurser har ikke kommet fram ennå, men er på vei sammen med politiet. Det er litt uklart hvor lang tid de vil bruke inn dit, sa Kimo til Dagbladet tidligere i kveld.

Skutt med rifle

På Twitter skriver politiet at mannen skal ha blitt skutt med rifle og at tilstanden er ukjent. En antatt gjerningsmann har forlatt åstedet og politiet vet for øyeblikket ikke hvor vedkommende befinner seg.

«Politiet ønsker ikke andre enn nødetatene inn mot dette området da vi ikke har oppnådd kontakt med gjerningsmannen ennå», skriver politiet i Sør-Trøndelag.

Ved en hytte. Politiet er foreløpig ikke på stedet. Helse har lokalisert og begynner å ta den skadde til behandling. fraktes ut på scooter regner jeg med.

Dagbladet følger saken.

Hele Norges coronakart