REPUBLIKANER: I vår tok Ap-nestleder Hadia Tajik til orde for republikk i Norge. Det førte til trusler og netthets, og nå er en mann tiltalt for å ha truet henne på livet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REPUBLIKANER: I vår tok Ap-nestleder Hadia Tajik til orde for republikk i Norge. Det førte til trusler og netthets, og nå er en mann tiltalt for å ha truet henne på livet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Skal ha truet Hadia Tajik

Mann i 60-årene tiltalt for å ha truet Hadia Tajik

En mann i 60-årene fra Sør-Helgeland må møte i Brønnøy tingrett tiltalt for å ha framsatt hatefulle ytringer mot Ap-nestleder Hadia Tajik på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalebeslutningen fra Statsadvokatene i Nordland skal den tiltale ha skrevet «Jeg vil ha henne skutt. Skuddpremie på 50 kr utbetales om jeg får tilsendt griseørene hennes. Skal koke muslimsuppe på dem», skriver Brønnøysunds Avis.

Dette skal ha blitt skrevet 8. april i år i kommentarfeltet til en artikkel fra NRK.no, der Hadia Tajik tar til orde for republikk i Norge.

Tajiks standpunkt førte til grov hets i kommentarfeltene, også i VG.

Ifølge aktor i saken, Olav Rynning Veum, er saken opprettet av politiet selv.

- Den er opprettet i april og etterforsket av lokalt politi. Saken skal opp for Brønnøy tingrett 25. oktober. Strafferammen er bot eller fengsel i inntil tre år, sier Veum.

Mannens forsvarer, Tore Walle-Jensen, har ingen kommentar til saken. Ifølge politisk rådgiver Edina Ringdal ønsker heller ikke Hadia Tajik å kommentere saken.

Da Tajiks standpunkt ble kjent i vår, kommenterte hun sine tanker rundt kongehuset, via sin rådgiver Svein Tore Bergestuen.

- Selv om vi har et strålende kongehus, som jeg har stor respekt for, er det min oppfatning at posisjoner ikke skal gå i arv. Jeg har ikke noe å tilføye utover det prinsipielle standpunktet jeg har gitt uttrykk for. For øvrig anser jeg ikke dette som noe relevant problemstilling i overskuelig framtid, uttalte Bergestuen til VG.

(NTB)