Mann i 70-åra kjørte uten høyre fordekk, men merket det ikke selv. Så blåste han «langt over rødt» på promillekontrollen

Politiet: - Han blir uten førerkort i lang, lang tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før klokka 22 i kveld opplyste operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt at de hadde stoppet en bil ved Ekeberg på vei ut av Oslo, uten høyre fordekk.

Det var et vitne i bilen bak føreren som la merke til at noe var alvorlig galt, og han tipset politiet.

- Store skader Da politiet stoppet bilen la de merke til en kollisjonsskade på høyre front av bilen, og at den mannlige føreren på 70 år var tydelig beruset.

- Da vi snakket med føreren, ante han ikke at han hadde vært i noen ulykke. Det var ganske store skader på bilens høyre side og det var tydelig at han hadde vært i en kollisjon. I tillegg manglet det et dekk på høyre side, forteller operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Tore Solberg, til Dagbladet.

Førerkortet beslaglagt Da mannen skulle testes for promille, ble det målt skyhøye verdier.

- Han blåste mange ganger over lovlig verdig, og langt over rødt på promillekontrollen. De neste dagene vil vise nøyaktig hvor mye i promille mannen egentlig hadde, sier operasjonsleder Solberg.

Førerkortet til mannen ble beslaglagt på stedet.

- Han vil være uten førerkort i lang, lang tid. Både fordi han har kjørt som han har gjort og fordi han hadde så høy promille som han hadde, opplyser Solberg.