Mann i 70-åra skjøt og drepte arbeidskollega, før politiet fant ham død i en garasje

Politiet mener han drepte mann i 60-åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var en mann i 70-åra som skjøt og drepte en forretningskollega på Økern i Oslo tirsdag morgen, før han skal ha tatt sitt eget liv, opplyser leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet, Stein Olav Bredli.

Han holdt klokka 11.30 en pressekonferanse på Politihuset på Grønland. 

- Funnet i garasje For kort tid siden bekreftet politiet at både offeret og den antatte gjerningspersonen er bekreftet døde

- Drapet skal ha funnet sted i et forretningslokale, sier Bredli.

Han forteller at de fant en hardt skadd person da de rykket ut etter å klokka 09.02 ha blitt varslet om en skuddepisode. Det var et vitne til hendelsen som varslet politiet. 

Gjerningsmannen i begynnelsen av 70-åra ble klokka 09.53 funnet død i en garasje i Oslo. 

- Han hadde etter all sannsynlighet tatt sitt eget liv, sier han uten å ville si hvor i Oslo mannen ble funnet. 

Ingen av de to var tidligere kjenninger av politiet. 

- Én av tingene Dagbladet spør lederen for Voldsavsnittet om politiet hadde kontakt med mannen i 70-åra før de fant ham død. 

- Det var mye politiressurser ute, og de lokaliserte ham kort tid etter at offeret ble funnet hardt skadd - men om de hadde kontakt med ham underveis, det er ikke kunnskap jeg sitter på nå, svarer Bredli. 

Offeret var en mann i midten av 60-åra bosatt utenfor Oslo. Begge de to var norske statsborgere. De to hadde forretningsmessige relasjoner, sier politiet uten å ville gå nærmere inn på relasjonen. 

- Var det en kunde som ble vitne til det som skjedde inne i forretningslokalet? 

- Status på vedkommende som ringte politiet er én av de tingene vi vil få svar på i forbindelse med avhør av vedkommende. Vi avhører både melder og vitner, sier han. 

- Flere vitner Kriseteamet er varslet og har startet arbeidet med å følge opp de pårørende. Flere av dem varsles ennå. 

Samtidig jobber krimteknikere og politihunder jobber fortsatt på ved forretningslokalet på Økern. 

- Det kan virke som det var flere vitner til hendelsen. 

- Det er ingenting som per nå indikerer at det er flere involverte i hendelsen, sier Bredli til Dagbladet etter pressekonferansen. 

<strong>FUNNET SKUTT:</strong> Den nå avdøde mannen i 60-åra var hardt skuddskadd da politiet kom fram til stedet på Økern. Han ble seinere bekreftet død på Ullevål sykehus.  Foto: Christian Roth Christensen
FUNNET SKUTT: Den nå avdøde mannen i 60-åra var hardt skuddskadd da politiet kom fram til stedet på Økern. Han ble seinere bekreftet død på Ullevål sykehus. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Politiet opplyser at de har kontroll på gjerningsvåpen, uten å ville gå nærmere inn på hva slags våpen det er snakk om. 

De avdøde vil bli obdusert, opplyser politiet. 

Har du tips, bilder, video eller innspill? Last opp videoen din til DBTV-desken, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no, eller ring 24 00 00 00. 

Politioverbetjent Stein Olav Bredli, leder for Voldsavsnittet, holder pressekonferanse.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Politioverbetjent Stein Olav Bredli, leder for Voldsavsnittet, holder pressekonferanse. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer