EN OMKOM: En mann i 70-årene omkom og en mann i slutten av tenårene er kritisk skadet etter en frontkollisjon i Karasjok i Finnmark. Foto: John H. Guttorm
EN OMKOM: En mann i 70-årene omkom og en mann i slutten av tenårene er kritisk skadet etter en frontkollisjon i Karasjok i Finnmark. Foto: John H. GuttormVis mer

Mann i 70-årene omkom etter frontkollisjon på isete vei

I Karasjok. Samtidig mistet en mannlig varebilfører livet da han kolliderte med lastebil ved Svartskog i Akershus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 70-årene omkom etter en kraftig frontkollisjon mellom to personbiler på E6 rundt 10 km fra Karasjok mot Lakselv.

En mann i slutten av tenårene er kritisk skadet, melder Østfinnmark politidistrikt.

Isete og glatt vei - Det var ingen flere personer eller kjøretøy involert. Politi, ambulanse og brannvesenet rykket ut. Veibanen var isete og glatt på den aktuelle strekningen.  Veien vil bli sperret en tid utover kvelden, opplyser operasjonsleder.

Politiet i Østfinnmark fikk melding om hendelsen i 15.30-tida.

Samtidig mistet en mannlig varebilfører livet da han kolliderte med lastebil på E18 ved Svartskog i Akershus.

Politiet i Follo fikk melding om ulykken klokken 15.24. De opplyser at hendelsesforløpet foreløpig er uklart, men at føreren av varebilen, en mann, er bekreftet omkommet.

Lang kø E18 ble stengt i begge retninger etter ulykken, og det har oppstått lange køer på stedet.

- Trafikken blir ledet av ved avkjørselen ved Massemyr og over Kolbotn. Det er fremdeles mange som ligger foran avkjøringen og dermed fremdeles står i kø der, sier vaktoperastør Christofa Thoren ved veitrafikksentralen til Dagbladet.

- De får ikke tatt av og må bare vente. Vi har ikke fått konkret tid for når de kan kjøre videre av politiet, men jeg vet at bergingsbil er på plass og at de holder på med opprydningsarbeid nå, sier Thoren videre.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om tilstanden til lastebilsjåføren.