STOR LETAKSJON: Letemannskaper fra politiet og den frivillige organisajonen "Missing people" lette torsdag kveld etter ei ni år gamle jenta som ble borte ved sitt hjem i Ørgryte. I natt ble hun funnet i live, men det er uklart hva som kan ha tilstøtt henne.
Foto: ADAM IHSE / NTB scanpix
STOR LETAKSJON: Letemannskaper fra politiet og den frivillige organisajonen "Missing people" lette torsdag kveld etter ei ni år gamle jenta som ble borte ved sitt hjem i Ørgryte. I natt ble hun funnet i live, men det er uklart hva som kan ha tilstøtt henne. Foto: ADAM IHSE / NTB scanpixVis mer

Mann i avhør etter at Anna (9) forsvant i 20 timer

Ble borte på vei til skolen i Göteborg, funnet da ukjent mann skal ha prøvd å skjule henne i gutteklær i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Niåringen som forsvant på vei til skolen i Göteborg torsdag morgen, ble i natt funnet i live, etter nesten 20 timers leiting. Hun var da sammen med en ukjent mann.

- Hun ble funnet klokka 02.48 natt til fredag, sier politiets talsmann Stefan Gustavson til nyhetsbyrået TT.

Det var i natt ikke klart hva som kan ha tilstøtt jenta, og det er ikke kjent om hun er påført skader på noen måte. Niåringen ble  sendt til sykehus for undersøkelse.

Samme område Jenta ble funnet i det samme området  som hun forsvant fra, men ingen vet hvor hun har vært i de nesten 20 timene hun var borte, da det pågikk en massiv leteaksjon.

Niåringen ble til slutt funnet av mannskaper fra den frivillige organisasjonen Missing People. Vitner derfra oppfattet det som at en mann i 20-åra prøvde å skjule jenta, skriver Aftonbladet.se.

En kvinne fra Missing People skal ha reagerte på barnets klær, og over at ei lue var dratt ned i ansiktet. Da hun stilte spørsmål til mannen, skal han først ha sagt at det var en gutt, og at de to hadde vært og levert smørbrød til letemannskapene.

Da kvinnen fra Missing People dro opp lua og gjenkjente Anna, skal mannen ha sagt: «Jeg har ikke gjort noe».

- Vi fikk øye på ei lita, skremt jente sammen med en mann sim gikk i Skårsgatan rundt 300-400 meter fra hjemmet hennes. Vi kjente igjen de rosa klærne hennes. Så stilte vi oss i en ring rundt mannen og ringte politiet, sier John Pettersson i Missing People til Expressen.

Jenta hadde ingen synlige skader.

- Hun var skremt, lei seg, kald og trøtt, men såvidt jeg kunne se uskadd, sier Pettersson.

- Anholdt Mannen skal i avhør i morgentimene i dag, og politiet ville ikke kommentere hans rolle i den spesielle forsvinningssaken.

- Vi kan bekrefte at vi i forbindelse med at jenta ble funnet kom over en mann i 20-årsalderen som nå er tatt med til avhør, sier Gustavson i politiet til Expressen.se.

Da jenta ble tatt hånd om av letemannskapene, fortalte hun om deler av dramaet.

- Hun har kortfattet fortalt oss hvor hun har vært og hva som har hendt, sier politiets talsmann, som ikke ville gi noen detaljer i natt.

På vei til skolen Niåringen forsvant da hun i går morges var på vei hjemmefra til skolen i bydelen Örgryte. Storesøsteren så at hun hadde kommet seg halvveis, rundt 400 meter hjemmefra, men hun dukket aldri opp på skolen.

Politiet satte inn alle tilgjengelige ressurser i søket, og flere hundre frivillige bisto. Etter midnatt uttalte politiet at man fryktet at noe svært alvorlig hadde tilstøtt jenta.

Tre timer seinere ble fortvilelsen snudd til glede.

SØKTE MED HUNDER: Letemannskapene fryktet det verste i natt.
Foto: ADAM IHSE / NTB scanpix
SØKTE MED HUNDER: Letemannskapene fryktet det verste i natt. Foto: ADAM IHSE / NTB scanpix Vis mer