<strong>LOKKER SMÅJENTER:</strong> I området rundt avdeling Berger ved Rykkinn skole har en mann ved tre anledninger forsøkt å lokke med seg unge jenter. Politiet skal etterforske hvertfall én av hendelsene. Foto: Google Street View
LOKKER SMÅJENTER: I området rundt avdeling Berger ved Rykkinn skole har en mann ved tre anledninger forsøkt å lokke med seg unge jenter. Politiet skal etterforske hvertfall én av hendelsene. Foto: Google Street View Vis mer

Mann i Bærum lokker småjenter med penger og kattunger

Politiet frykter at en pedofil mann går løs på Rykkinn etter tre hendelser på to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Asker og Bærum frykter at en pedofil mann forsøker å lokke unge jenter med seg i området rundt Rykkinn skole, avdeling Berger, i Bærum.

Det var Budstikka som først skrev om saken.

- Vi ber om at foreldre i nærområdet passer ekstra på og følger med ungene sine. Når en mann går rundt og lokker småjenter med godteri og penger, så dreier det seg ofte om en sedelighetsforbryter, sier førstebetjent Gjermund Seter hos politiet i Asker og Bærum til Dagbladet, og legger til:

- Vi frykter jo at dette skal være en pedofil mann.

Tre jenter, alle i sju-åtte årsalderen, skal ha blitt oppsøkt av mannen i løpet av de to siste ukene.

Lokket med kattunger To hendelser tirsdag og onsdag denne uka fikk alarmklokkene til å ringe ved Berger Skole, og skolen sendte torsdag brev til samtlige foreldre med faktaopplysninger om hendelsene. I tillegg deltok politiet igår på et møte med skolens ansatte.

- Det kom ei jente på skolen sammen med sin far denne uken og fortalte om en hendelse som hadde gjort henne redd, sier rektor Rune Ek til Dagbladet.

Jentene skal ha blitt kontaktet av den samme mannen. De ble utsatt for forskjellige lokkemetoder:

Tirsdag skal han forsøkt å få med ei jente inn i en grønn bil ved å vifte med en tusenlapp. Onsdag ble ei annen jente spurt om hun ville være med ham hjem og se på kattunger.

Ved én av episodene ble mannen observert av en ansatt ved skolen. Han mislyktes i å få med seg noen av jentene, men politiet setter disse hendelsene i sammenheng med en episode for 14 dager siden i samme område.

Lik sak for to uker siden Da observerte en lærer ei jente hun kjente igjen på vei ut av skogen med en mannsperson. Det var først snakk om at mannen var en bekjent av jentas familie, men politiet fikk denne uka bekreftet at det ikke var riktig.

Nå skal den saken etterforskes.

Mannen skal ha lokket jenta med å spørre om hun ville bli med i skogen og plukke blomster.

Bekymret rektor Mannen skal ha samme signalement som personen som er observert denne uka. Han skal være rundt 35 år, ha kort mørkt hår, nordisk utseende, og mellom 175-180 centimeter høy med normal kroppsbygning.

- Vi ser dette i sammenheng, og ser svært alvorlig på disse hendelsene. Vi prioriterer denne etterforskningen, sier Gjermund Seter.

Onsdag ettermiddag hadde politiet fire sivikledde spanere i området, uten at aksjonen ga noe resultat.

- Jeg tar dette på alvor, og jeg er bekymret, sier rektor Rune Ek.

I dag sendte han ut flere lærere enn vanlig på inspeksjon i friminuttene. Samtidig har samtlige hendelser skjedd utenfor skoletiden. Ek sier at at skolen har vært i kontakt med foreldrene, og at jentene vil få oppfølging dersom det er behov for det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer