Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i ballettdrakt knivstakk jurist

Ingen reagerte da en 56 år gammel mann kom inn i svensk høyesterett kledd i ballettdrakt. Han skulle på et møte med kansellisjefen. Møtet endte med at kanselisjefen ble knivstukket i halsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom flere år har 56-åringen vært en kjent figur i den svenske høyesterettens lokaler, hvor han har lest og anket dommer han hadde pådratt seg.

Rare klær

  Personalet reagerte ikke på den merkelige klesdrakten til 56-åringen. Det var ikke første gang han hadde dukket opp på den måten.

  Litt etter klokka 14 i går gikk besøkeren og kansellisjefen inn på et besøksrom.

  Etter et par minutter kom 56-åringen rolig ut igjen, ifølge den svenske avisa Aftonbladet. Men i neste øyeblikk kom kansellisjefen vaklende ut i korridoren blødende fra flere knivsår i halsen.

  Kanselisjefen ble operert i går kveld og sykehuset karakteriserer tilstanden som alvorlig, men stabil.

Mentalt syk

  56-åringen karakteriseres som alvorlig syk av bekjente. Han var tdligere kjent for å ha forfulgt tidligere statsminister Olof Palme som ble myrdet i 1986. Han skal også ha fremsatt mordtrusler mot en advokat.

  Mannen ble pågrepet sent i går kveld på en øy utenfor Göteborg og innrømmet å ha knivstukket kansellisjefen.

Hele Norges coronakart